Bitcoin Cash heeft steeds minder gebruikers en minder investeerders

//Bitcoin Cash heeft steeds minder gebruikers en minder investeerders

Bitcoin Cash heeft steeds minder gebruikers en minder investeerders

Na het bekijken van de betalingen die ontvangen zijn door de grootste crypto exchanges in de wereld, zien we dat Bitcoin Cash (BCH) steeds minder wordt gebruikt.

Bitcoin Cash wordt minder gebruikt

Verschillende cryptocurrency analisten ontdekte dat het aantal betalingen met Bitcoin Cash in de maand mei enorm gedaald is. In maart lag de waarde van de betalingen nog rond de $10,5 miljoen dollar. In de maand mei was dit teruggezakt naar slechts $3,7 miljoen dollar. Kim Grauer, econoom bij Chainalysis zei in een interview het volgende:

“Bitcoin Cash heeft steeds minder gebruikers en steeds minder investeerders”. 

In 2018 daalde de Bitcoin Cash koers met bijna 75 procent, terwijl Bitcoin (BTC) haar koers met 55 procent zag dalen. Volgens Grauer bezit een hele kleine groep van de investeerders een enorm deel van de Bitcoin Cash (BCH) tokens. Dat helpt niet mee met de acceptatie van de cryptocurrency. Grauer laat weten dat bijna 56 procent van het aantal BCH munten wordt beheerd door slechts 67 wallets.

Waarom er een hardfork nodig was

Bitcoin Cash (BCH) kwam voort uit een Bitcoin hardfork die een jaar geleden ontstond. De hardfork zorge voor enorm veel ophef in de cryptocurrency gemeenschap. Onder veel Bitcoin (BTC) liefhebbers is Bitcoin Cash dan ook een vijand. Volgens de vice president van BTC.com was de hardfork nodig om de volgende reden:

“Door de blocksize te verhogen tot 8 MB en vervolgens tot 32 MB heeft het netwerk veel meer ruimte om uit te breiden. Deze extra ruimte is op dit moment meer dan nodig is, maar Bitcoin Cash kijkt vooruit en maakt zich klaar om enorme hoeveelheden verkeer te verwerken. De grotere blokgrootte zorgt ervoor dat BCH meer informatie kan opslaan. Hierdoor wordt er meer ruimte gecreëerd op de blockchain en zullen de kosten lager worden.”

Op het moment van schrijven is Bitcoin Cash de op 3 na grootste cryptocurrency met een marktwaarde van meer dan $9 miljard dollar.

Bron Newsbit

By |2018-08-21T11:46:34+00:00augustus 21st, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie