Koppige bulls zitten weer stevig in het zadel, met Bitcoin die in slechts drie dagen $ 10.000 aan zijn prijs heeft toegevoegd.

Bitcoin (BTC) steeg op 14 januari hoger en bereikte $ 40.000 op Coinbase te midden van nieuw bewijs van nieuwe grote aankopen op beurzen.

BTC/USD weekly price candles (Coinbase). Source: Tradingview

BTC-prijs voegt binnen drie dagen $ 10.000 toe


Gegevens van TradingView volgden BTC / USD toen het paar nog meer bullish verrassingen afleverde tijdens de handel op donderdag, en meer dan 17% toevoegde in 24 uur.

Bitcoin kopen met iDEAL zonder commissie? Dat kan bij Bitvavo!

De stijging is het nieuwste bullish teken dat voortkomt uit de prijsactie van Bitcoin, die enkele dagen geleden gericht was op niveaus die niet veel boven de $ 30.000 liggen.

Het opnieuw bezoeken van $ 40.000 kwam uren nadat BTC / USD binnenkwam en leek een cruciale weerstandszone om te draaien om ongeveer $ 38.000 te ondersteunen.

“Die moet omdraaien. Als dat zo is, zullen we gretig zijn naar nieuwe recordhoogtes. Zo niet, dan is meer consolidatie waarschijnlijk”, vatte analist Michaël van de Poppe samen in een eerdere tweet.

Anderen waren van tevoren al optimistisch. Tyler Winklevoss, mede-oprichter van exchange Gemini, verwees naar verschillende persberichten over een “crash” in Bitcoin, die eerder deze week naar $ 30.250 gleed. Hij vertelde Twitter-volgers:

“Ze zeiden maandag dat #Bitcoin is overleden, maar nu is het meer dan 37k. Luister niet naar het geluid, blijf gefocust.”

“Dachten nocoiners echt dat #Bitcoin niet zou terugveren? Dit is het jaar van de Metal Bull. $ 100k is onvermijdelijk”,

Voegde Samson Mow, Chief Strategy Officer van Blockstream, toe.

Stimulus en buy-ins voor Bitcoin bulls

Beren die hun grip verliezen, vormen een aanvulling op het omzichtige sentiment over de Amerikaanse dollar, aangezien de verkozen president Joe Biden een nieuw stimuleringspakket voor het coronavirus gaat aankondigen dat naar verluidt biljoenen dollars waard is. Hoewel de officiële details vanaf de publicatie nog steeds bekend waren, werd aangenomen dat het persoonlijke stimuleringscheques van $ 2.000 voor in aanmerking komende Amerikanen zou omvatten.

“Ik denk dat de positionering in risicovolle activa een punt van zorg wordt, dus er kan op korte termijn een druk in de dollar komen”, vertelde Shusuke Yamada, hoofd Japan FX-strateeg bij Bank of America in Tokio, aan Reuters over de vooruitzichten voor de Amerikaanse dollar.

“Ik concentreer me op de geleidelijke verzwakking van de dollar in 2021.

De Amerikaanse dollar-valuta-index (DXY), waarmee Bitcoin traditioneel een omgekeerde correlatie vertoont, zette niettemin zijn opmars hoger op de dag voorafgaand aan aankondigingen uit Washington.

Bitcoin exchange outflows chart. Source: CryptoQuant

Die stijging ging gepaard met een vergelijkbaar herstel in het verwijderen van fondsen uit Bitcoin exchanges. Zoals opgemerkt door on-chain analysehulpmiddel CryptoQuant, zag een enkel uur op donderdag “ongebruikelijke” uitstromen van drie grote handelsplatforms, wat aangeeft dat er massale aankopen hadden plaatsgevonden.

Binance leidde de interesse, met 6.051 BTC ($ 233 miljoen) die in die tijd werd opgenomen, gevolgd door BitMEX met 951 BTC ($ 37 miljoen).

Als het een OTC-deal is, zou dat een optimistisch signaal zijn, aangezien institutionele beleggers kopen. “

“Binance stuurde BTC naar een aantal onbekende cold wallets. Deze transacties kunnen verband houden met interne overschrijvingen of OTC-deals”, vertelde CryptoQuant CEO Ki Young Ju aan Cointelegraph in privécommentaar.

Meer Bitcoin nieuws.

Bitcoin koers in Euro: