Bitcoin kan doorgaan met deze prijsactie volgens een eToro analist.

Bitcoin (BTC) is sinds kort weer in het 2017 patroon. Sinds de $ 10.000 hit, is de cryptocurrency bijna niet meer te stoppen en bevindt zich rond $ 12.400 op het moment van schrijven na een piek op $ 13.800 eerder.

Met deze snelle actie zijn analisten begonnen te suggereren dat $ 20.000 – de hoogste waarde van de crypto activa die in december 2017 werd gevestigd – opnieuw het bereik van Bitcoin binnenkomt. In een recent commentaar op de herleefde handelspublicatie CCN toonde Simon Peters van eToro, een cryptocurrency vriendelijke makelaar, aan dat $ 20.000 in zicht komt. Hij beweerde dat als BTC erin slaagt om “het huidige parabolische traject te handhaven”, dat eToro in een vorig rapport noemde, het de bovengenoemde gunstige prijsklasse “binnen de komende 7 tot 14 dagen” kan bereiken.

Peters geeft twee redenen voor deze analyse. Ten eerste, de laatste keer dat BTC $ 11.800 bedroeg, duurde het ongeveer één tot twee weken voordat de cryptocurrency $ 20.000 van daaruit bereikte, wat een opwaartse beweging was die werd gekatalyseerd door FOMO. En ten tweede, en wat belangrijker is, heeft het Libra-project van Facebook deze ruimte doordrenkt met een nieuw gevoel van validatie, wat met de tijd tot prijswaardering zou moeten leiden.

Peters stopte daar echter niet. In een later commentaar merkte de eToro-analist op dat dit jaar $ 50.000 of $ 100.000 voor Bitcoin in zicht is= en merkt op dat BTC net de eerste helft van dit jaar afsluit. Deze opmerking komt kort nadat Naeem Aslam van Think Markets uitlegde dat zolang BTC boven het 242-dagen voortschrijdend gemiddelde blijft, wat enigszins onorthodox is in vergelijking met de traditionele 50 of 200 dagen, een correctie onwaarschijnlijk is. Sterker nog, hij geeft aan dat Bitcoin op de lange termijn waarschijnlijk het bereik van $ 60.000 tot $ 100.000 zal ingaan – slechts ongeveer zes tot tien keer hoger dan de huidige niveaus.

Om aan deze spectaculaire rally te beginnen, stelt Aslam echter dat Bitcoin beslist voorbij de $ 20.000 moet breken, wat BTC naar een nieuwe regio van prijsontdekking zal duwen. En vanaf daar blijven $ 50.000 en $ 100.000 de enige andere belangrijke weerstanden op de poging van de cryptocurrency markt om de zogenaamde “moon” te bereiken.

Institutioneel geld achter de explosie

Over de vraag waar deze rush vandaan komt, verklaarde Peters:

“Wat interessant is aan deze rally, is dat het niet lijkt te worden aangewakkerd door nieuwe retail beleggers … Als we kijken naar historische Google-trends, hebben de zoektermen voor ‘Koop Bitcoin’ typisch de aandacht getrokken omdat nieuwe particuliere beleggers de boot niet wilde missen. Het feit dat de trendgegevens bij deze gelegenheid niet exponentieel zijn gestegen, suggereert dat nieuw kapitaal in plaats daarvan afkomstig is van instellingen. “

Ondanks de zware institutionele betrokkenheid, tonen voorlopige gegevens aan dat retail aan boord komt. Zoals eerder gerapporteerd, beweert analytics service The TIE dat de overstap van meer dan $ 10.000 resulteerde in een enorme opleving van de retail belangen. Meer specifiek, toen Bitcoin voor het eerst sinds maart 2018 meer dan $ 10.000 bedroeg, spikte het aantal BTC-gerelateerde tweets. In feite suggereren de analisten van The TIE dat op 22 juni er meer dan 50.000 Bitcoin-gerelateerde tweets waren – het hoogste aantal is in 489 dagen (20 februari 2018).