Bitcoin (BTC) en sommige altcoins zullen binnenkort beschikbaar zijn voor klanten van Goldman Sachs, volgens een nieuw media-rapport.

Vrijgegeven door CNBC op woensdag, bevestigden opmerkingen uit een interview met Mary Rich, wereldwijd hoofd van digitale activa voor de private wealth management-divisie van de bank, de plannen van de bank om crypto-activa aan te bieden aan beleggers.

Goldman executive: Crypto-toegang komt op “korte termijn”

De stap zal Goldman de tweede grote geldschieter maken die de wereld van cryptocurrency openstelt voor zijn klanten, en het komt weken na een baanbrekende stap van Morgan Stanley.

Crypto trader
Automatisch daytraden? Lees hier meer!

″We werken nauw samen met teams in het hele bedrijf om manieren te onderzoeken om weloverwogen en passende toegang tot het ecosysteem te bieden voor particuliere vermogende klanten, en dat is iets wat we op korte termijn verwachten aan te bieden,” citeerde CNBC Rich als zeggend.

Morgan Stanley gaat in april van start, Goldman later in het tweede kwartaal. Beide banken hebben het potentieel om grote hoeveelheden nieuw kapitaal in het Bitcoin-ecosysteem te brengen via deelname in op crypto’s gerichte fondsen.

Rich benadrukte dat de vraag een drijvende kracht is achter de beslissing van Goldman.

“Er is een contingent klanten dat naar dit activum kijkt als een hedge tegen inflatie, en de macro-achtergrond van het afgelopen jaar heeft daar zeker in gespeeld,” voegde ze eraan toe.

“Er is ook een groot deel van de klanten dat het gevoel heeft dat we aan de vooravond staan van een nieuw internet en op zoek zijn naar manieren om in deze ruimte te participeren.

Net als veel grote banken is Goldman dit jaar anders gaan denken over Bitcoin, van een stevige scepticus naar een omarming van het fenomeen – merkbaar in tegenstelling tot centrale banken, waaronder de Federal Reserve van de Verenigde Staten.

“Uiteindelijk zullen ze bitcoin-diensten aan iedereen moeten aanbieden,” merkte Morgan Creek Digital mede-oprichter Anthony Pompliano op.

BTC/USD krijgt direct boost na crash

De Bitcoin-prijs reageerde warm op het nieuws en passeerde opnieuw de $58.000, nadat woensdag een flash crash van meer dan $2.000 in slechts enkele minuten opleverde.

Zoals bronnen meldde, maken analisten zich minder zorgen over het gebrek aan momentum en wijzen ze op solide fundamentals en de noodzaak om overgecompenseerde posities uit te schudden voordat ze richting all-time highs gaan.

$68.000 en $73.000 zijn punten van belang voor een potentiële uitbraak.

BTC/USD 1-uurs grafiek (Bitstamp). Bron: TradingView

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer over automatisch handelen met trading software (bot).