De analogie verscheen in afwachting dat Bitcoin een 2017-achtige bull run zou kunnen neerzetten, waarin de prijs met meer dan 1.900% steeg.

Bitcoin (BTC) heeft het potentieel om zijn prijzen te stuwen naar tussen de $250.000 en $350.000 tegen het einde van 2021, suggereert een al lang bestaande fractal.

De bullish setup, voor het eerst gespot door de pseudonieme analist Bit Harington, is geïnspireerd op Bitcoin’s seculaire bull runs elke keer na halvings wanneer de miner block beloning wordt gehalveerd. Analisten zien de halvering als een bullish event, die het aanbod van nieuw gemijnde BTC verminderde.

Harington herinnerde eraan dat de prijzen van Bitcoin met meer dan 600% stegen na de eerste twee halveringen in 2012 en 2016, gemeten vanaf een zogenaamde weerstand/steun (R/S) lijn, zoals weergegeven in de onderstaande grafiek.

De lijn vertegenwoordigde een barrière tijdens de periode van prijsopwaarts. Handelaren testten het meerdere malen voor een uitbraak voordat ze het met succes doorbraken om een nieuwe recordhoogte te registreren. Toen de prijzen begonnen te corrigeren, bereikten ze uiteindelijk de bodem bij dezelfde lijn.

In 2020-2021 onderging Bitcoin een vergelijkbaar opwaarts traject, met een sprong van onder de $4.000 naar boven de $60.000. Opnieuw benadrukte Harington het $60.000-niveau als dezelfde R/S-lijn die de handel ervan weerhield een duidelijke bullish breakout te loggen.

De analist liet doorschemeren dat Bitcoin erboven zou breken om naar een nieuw recordprijsniveau te stijgen.

Analist Michaël van de Poppe reageerde op Harington’s fractale theorie en voegde eraan toe dat het de Bitcoin prijzen naar de $250.000-$350.000 range zou leiden.

Bitvavo

Hij merkte echter op dat de enorme run-up ook een brute correctie zou kunnen uitlokken die de Bitcoin-prijzen terug kan duwen richting $65.000, vlak bij het S/R-niveau van Harington van $60.000.

Bitcoin schoot omhoog nadat het in maart 2020 onder de $4.000 was gecrasht, voornamelijk als gevolg van het ruime monetaire beleid van de wereldwijde centrale banken om de economische nasleep van de Covid-19 pandemie te beteugelen. De cryptocurrency sloot het jaar af op ongeveer $30.000, omdat retail- en institutionele beleggers wakker werden geschud door zijn safe-haven verhaal tegen een dalende Amerikaanse dollar en stijgende inflatievrees.

Tot dusver in 2021 bereikte de prijs van Bitcoin een top rond de $65.000, alvorens lager te corrigeren onder de $50.000. Op zijn year-to-date (YTD) dieptepunt, handelde het paar voor $29.301 op de Coinbase beurs. De verliezen werden aangevoerd door een plotseling verbod op alle crypto-activiteiten in China (inclusief mijnbouw) en de alarmerende tweets van Elon Musk over de groeiende koolstofvoetafdruk van Bitcoin.

BTC balans op exchanges daalt naar nieuw dieptepunt

De cryptocurrency hield de prijzen boven de $30.000 terwijl zijn reserves over exchanges aanzienlijk daalden.

Blockchain data analytics service CryptoQuant meldde dat Bitcoin’s saldi over de crypto handelsplatformen vorige week gleden naar ongeveer 2,37 miljoen BTC, zijn laagste in meer dan een jaar.

Cryptocurrency traden kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goed rendement kan worden behaald. Lees meer over traden in de crypto trading gids of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot voor automatisch handelen.

Wordt lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen.

Lees hier meer Cryptocurrency nieuws.