Bitcoin-beren op de weg: slechts het begin van cryptocurrencies

//Bitcoin-beren op de weg: slechts het begin van cryptocurrencies

Bitcoin-beren op de weg: slechts het begin van cryptocurrencies

De cryptocurrency markt bevindt zich vanaf december / januari in een zogeheten bear market. De charts bestaan enkel uit lower highs en lower lows. Kijkend naar elke altcoin tegenover bitcoin gezet, dan leveren deze nog meer waarde in dan bitcoin. Is het einde al in zicht?

De bodem van Bitcoin

Bearmarkets kunnen lang duren en de dalen zijn altijd dieper dan je denkt. Veel mensen die vorig jaar zijn ingestapt hebben hun winsten (als hier al sprake van was) zien verdampen en velen hebben al met verlies verkocht. Na een daling van 70% werd gedacht dat de bodem al wel was bereikt maar voor veel altcoins lag de bodem nog vele malen lager. Altcoins die enkele maanden nog geleden nog de vervanger van bitcoin moesten worden.

Bearmarket in cryptocurrencies

Een bekende uitspraak onder handelaars is ‘the market can remain irrational longer than you can remain solvent’ en dit blijkt ook nu voor veel mensen helaas het geval. Eind 2017 na de gigantische bullrun van alle cryptocurrency had je terugkijkend eigenlijk wel kunnen weten dat de top bereikt was. Veel beroemdheden lieten zich opeens in met schimmige ICO’s en cryptocurrency. Er werd grof geld betaald aan celebs voor een simpele tweet of post op Instagram.
Deze column is geschreven door Niels. Cryptin.eu is zijn website over cryptocurrency, en volg hem op Twitter.
Maar ook in het echte leven had ik het moeten zien. Op verjaardagen in willekeurige dorpjes werd er gesproken over hoeveel geld er wel niet was verdiend en in welk tijdbestek. Mensen die normaal gesproken nog niet fatsoenlijk een computer aan konden krijgen lieten zich opeens in met cryptocurrency en overal waar je kwam werd er over gesproken. Ik heb altijd gezegd ‘als mijn kapper over bitcoin begint dan verkoop ik alles’ want dan zou de top van de bubbel wel bereikt zijn. Mijn kapper begon er niet over maar heel veel anderen wel.

ICO’s van 2016 hebben hun opgehaalde bitcoin gigantisch in waarde zien stijgen

Slechts het begin

Een bearmarkt is pijnlijk omdat velen nooit winst hebben genomen of op een top ingestapt zijn. Winst is verdampt of er is simpelweg nog maar een klein percentage van de inleg over maar hoe erg is het eigenlijk? En hoe lang gaat het duren?

Bitcoin daling

Een concreet antwoord op deze vragen is er niet, het enige wat we kunnen doen is terugkijken.  Bitcoin is eind 2013 van 1200 naar 200 Dollar gekelderd met vervolgens een bearmarkt tot ongeveer 2016. Altcoins verdwijnen regelmatig volledig van het toneel, het speculeren in alts is dus nog veel risicovoller. Deze geschiedenis biedt weinig perspectief… zou je zeggen.

In 2017 heeft de bullrun gezorgd voor een gigantische schijnwerper op cryptocurrency. Waar bitcoin enkele jaren geleden nog voor nerds was en waar lacherig om werd gedaan wordt er nu op mondiaal niveau over gesproken door leiders van grote landen. Daarnaast heeft de techniek gigantische stappen gemaakt. ICO’s van 2016 hebben hun opgehaalde bitcoin gigantisch in waarde zien stijgen en zitten nu op een flinke zak geld om hun product mee te ontwikkelen en marketen.

Of de bodem bereikt is dat durf ik niet te stellen. Maar wat ik wel durf te stellen is dat dit slechts het begin is. De huidige markt gaat bitcoin en solide alts de nek niet omdraaien. Scams en altcoin zonder echte usecase worden op deze manier wel weggevaagd en als je het zo bekijkt is een bearmarkt eigenlijk nog helemaal niet zo slecht.Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om te ontdekken wat er gaat gebeuren.

Bron Want

By |2018-08-11T10:07:53+00:00augustus 11th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie