De prijs van bitcoin bereikte een nieuwe piek en wist woensdagochtend binnen enkele minuten de verliezen van een dag uit, nadat het Bureau of Labor Statistics onthulde dat de Amerikaanse consumentenprijzen vorige maand in het snelste tempo in meer dan 30 jaar groeiden, wat de inflatieangst aanwakkert die cryptocurrencies tijdens de pandemie naar razendsnelle nieuwe hoogten heeft getild.

Bitcoin, ‘s werelds grootste cryptocurrency, bereikte een nieuwe recordhoogte van $ 69.044 kort na 9:15 a.m. ET op woensdag, volgens CoinGecko, overschreed een record dat begin dinsdag werd gevestigd.

De prijzen schoten ongeveer $2.500, of 4%, omhoog binnen ongeveer 45 minuten na het maandelijkse consumentenprijsindexrapport van het Labor Department, waaruit bleek dat de consumentenprijzen in oktober op jaarbasis met ongeveer 6,2% stegen, de hoogste stijging sinds december 1990 en meer dan economen hadden verwacht.

30% rendement na een maand automatisch traden! Maak een account

In een maandag gepubliceerd bericht zei Bitbank-analist Yuya Hasegawa dat het rapport over de consumentenprijsindex de bezorgdheid over de prijs zou kunnen aanwakkeren en een nieuwe stijging van de bitcoin zou kunnen stimuleren, die de afgelopen weken samen met de inflatieverwachtingen is gestegen.

Met een marktkapitalisatie van ongeveer 1,3 biljoen dollar, is de bitcoin de afgelopen week met ongeveer 8% gestegen en het afgelopen jaar met 346%, waardoor het ongeveer 42% van de totale waarde van de gecombineerde cryptocurrency markt is.

Bitvavo

Tijdens de pandemie hebben veel beleggers – van thuishandelaren tot institutionele giganten – cryptocurrencies opgepakt als een legitieme hedge tegen inflatiezorgen op de langere termijn, die op de voorgrond zijn getreden nu massale overheidsuitgaven de kracht van de Amerikaanse dollar bedreigen. “Deze noodmaatregelen, zoals de massale gelddrukagenda, verminderen de waarde van traditionele valuta’s zoals de dollar,” zei Nigel Green, de CEO van vermogensadviesbureau deVere Group in een recente notitie. Ondanks de stijging is de onverzettelijke volatiliteit van crypto’s alleen maar toegenomen. Hoewel de prijzen zich sindsdien hebben hersteld, begonnen ze in april te crashen, toen Tesla – een van de grootste beleggers in bitcoins – bekendmaakte dat het een groot deel van zijn aandelen had verkocht en niet meer zou kopen totdat bitcoin mining minder energie verbruikt. De markten hadden het ook moeilijk door de steeds strengere regelgeving in China, die deels voortkwam uit vergelijkbare zorgen over het milieu.

Cryptocurrency traden kan heel lucratief zijn. Lees meer over traden in de crypto trading gids of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot voor automatisch handelen met een crypto trader.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en lees hier meer Crypto nieuws.