Cryptocurrency exchange Binance zijn officiële portemonnee, Trust Wallet, laat gebruikers nu crypto’s kopen met creditcards.

De nieuwe betaalmogelijkheid wordt aangeboden in samenwerking met de in Israël gevestigde betalingsverwerker Simplex, volgens een aankondiging van Binance.

Tegelijkertijd zei de beurs dat Trust Wallet ondersteuning toevoegt voor XRP, de derde grootste cryptocurrency in market cap.

Trust Wallet gebruikers kunnen nu dus XRP, bitcoin (BTC), bitcoin cash (BCH), litecoin (LTC) en ether (ETH) kopen met “grote” creditcards en bankpassen. De aankondiging specificeerde niet welke kaarten worden ondersteund of andere details zoals transactiekosten.

“We willen de toegang tot crypto en gedecentraliseerde applicaties voor alle gebruikers vergroten”, zegt Viktor Radchenko, oprichter van Trust Wallet.

Hij zei verder:

“Het toevoegen van creditcardbetalingen is een onderdeel van het bevorderen van cryptocurrency adoptie en het realiseren van onze visie bij het helpen van meer vrijheid hebben met geld. We gaan door met het integreren van meer blockchains en functies voor Trust.”

Binance, ‘s werelds grootste cryptocurrency exchange in handelsvolume, heeft afgelopen juli Trust Wallet overgenomen. De portefeuille was in die tijd alleen compatibel met ethereum en op ethereum gebaseerde tokens.

Sindsdien heeft de exchange ondersteuning voor meerdere cryptocurrencies mogelijk gemaakt en ondersteunt op dit moment 17 tokens en “honderden” gedecentraliseerde apps of dapps, volgens de aankondiging van dinsdag.

Binance zei verder dat Trust Wallet een basis portemonnee wordt voor de aankomende gedecentraliseerde exchange, Binance DEX, die naar verwachting begin tweede kwartaal van dit jaar zal verschijnen. Het platform is op 20 februari gelanceerd voor beta tests.

Afgelopen januari heeft de exchange zelf ondersteuning toegevoegd voor aankopen van creditcards, ook in samenwerking met Simplex, waardoor gebruikers bitcoin, ether, litecoin en XRP konden kopen.