Als een wereldwijde cryptocurrency exchange die te maken heeft met toenemende controle door toezichthouders, heeft Binance een gebruikersverificatiebeleid geïntroduceerd om activa en instellingen te beschermen tegen criminele activiteiten.

Binance introduceert ‘tussentijdse verificatie’

KYC-regelgeving is essentieel geworden voor crypto exchanges om aan te voldoen, als ze goedkeuring van de mainstream willen blijven krijgen, en toezichthouders willen naleven. Onlangs kondigde Kraken strengere KYC-restricties aan in de VS voor margehandelaren, en Binance wil zijn gebruikersbescherming versterken door gebruikersverificatie af te dwingen. Net zoals financiële dienstverleners wereldwijd door toezichthouders worden verplicht een KYC-beleid te voeren om illegale activiteiten tegen te gaan, wil Binance proactief zijn als crypto-uitwisseling die namens haar gebruikers aanzienlijke activa verwerkt.

Om gebruikers nu toegang te geven tot het productaanbod en de diensten van Binance, waaronder stortingen, transacties en opnames, is een tussentijdse verificatiestap vereist. Een dergelijke stap is belangrijk voor instellingen die namens hun gebruikers aanzienlijke activa beheren, zodat zij kennis hebben van hun gebruikers en van wie hun gebruikers zaken doen. Deze kennis beschermt zowel de instelling als de activa.

Verbeterde KYC verbetert profiel Binance

Binance ziet dit als een stap om haar reputatie bij banken en andere partners op te vijzelen, door meer zekerheid te bieden dat wereldwijde beurzen zoals die van hun veilig kunnen opereren. De initiële barrière die wordt opgeworpen door een tussentijdse verificatiestap, waarbij onder meer wordt gevraagd naar het identiteitsbewijs en het land van herkomst van de gebruiker, werkt als een afschrikmiddel voor mogelijke geldwitwassers en andere criminele elementen. Binance heeft onlangs Greg Monahan aangesteld als hoofd van de witwasrapportage, in een poging om Binance’s internationale onderzoeks- en anti-witwasactiviteiten te versterken.

Bitvavo

Grotere voordelen voor crypto

Het is nuttig om Binance’s gebruikersverificatie te zien als een stap in de positieve richting voor de hele crypto-industrie. Naarmate meer fiatvaluta en mainstreamgebruikers naar cryptocurrency stromen, zijn de oren van regelgevers gespitst, waardoor ze erop aandringen dat gecentraliseerde platforms die crypto-activa verwerken, moeten kunnen voorkomen dat illegale fondsen in hun systeem terechtkomen. Naleving door het platform kan de crypto-industrie dus alleen maar ten goede komen, door het vertrouwen van gebruikers en de adoptie van crypto-aankopen en -betalingen te verbeteren. In januari 2021 legde de BitMEX-uitwisseling soortgelijke regelgeving op aan haar gebruikers, nadat ze te maken kreeg met juridische stappen van Amerikaanse autoriteiten.

Cryptocurrency traden kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goed rendement kan worden behaald. Lees meer over traden in de crypto trading gids of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot voor automatisch handelen.

Wordt lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen.

Lees hier meer Cryptocurrency nieuws.