Belangrijke conclusies

-Binance Smart Chain ontwikkelaars hebben een nieuwe fee burning update voorgesteld genaamd BEP-95.
-Indien geïmplementeerd, zal de update een deel van de in BNB betaalde transactiekosten verbranden voor alle transacties op de blockchain.
-Het voorstel heeft overeenkomsten met Ethereum’s EIP-1559 update.

Binance Smart Chain wil het Ethereum burningsmechanisme repliceren. Indien ingevoerd, zal het BEP-90 gas fee voorstel meer deflatoire druk op BNB toevoegen, naast de token burns die al elk kwartaal lopen.

30% rendement binnen een maand! Start ook direct

Nieuw voorstel

Binance Smart Chain introduceert mogelijk een vergelijkbare update van Ethereum’s EIP-1559 fee burn voorstel.

Vandaag heeft het kernontwikkelingsteam achter Binance Smart Chain een wijziging voorgesteld voor de gasvergoeding van het netwerk onder de naam BEP-95.

“De abstractie achter deze BEP is om het burningsproces van BNB te versnellen,” las een blogpost waarin het voorstel werd aangekondigd.

Volgens de aankondiging zal elk blok op het netwerk een vaste verhouding van de gasfee verbranden die aan validators wordt beloond. Het team heeft voorgesteld dat 10% van de vergoedingen zou moeten worden verbrand, hoewel de verbrandingsratio zou kunnen worden aangepast door middel van governance.

Binance verbrandt al elk kwartaal een aanzienlijk deel van de BNB-voorraad. BEP-95 zou verdere deflatoire druk op het token toevoegen.

Hoewel BEP-95 de hoeveelheid BNB die validators en gedelegeerden ontvangen zou verminderen, kan de fiatwaarde van de beloningen “toenemen”, aldus de aankondiging. Validators en gedelegeerden zullen stemmen over het voorstel.

Binance Smart Chain is een gecentraliseerde fork van Ethereum. Binance lanceerde het platform in september 2020, en de ontwikkelaars van het project hebben sindsdien veel van de kernfuncties van Ethereum gerepliceerd.

Ethereum introduceerde een fee burning voorstel genaamd EIP-1559 via zijn London hardfork in augustus. EIP-1559 verbrandt een deel van de gas fee, betaald in ETH, bij elke transactie op Ethereum. De functie werd deels geïntroduceerd om de gas fees meer voorspelbaar te maken. Tot op heden heeft EIP-1559 bijna 600.000 ETH verbrand.

EIP-1559 voegde ook deflatoire druk toe op de ETH tokenvoorraad. Terwijl de netwerkactiviteit is gegroeid, is EIP-1559 een belangrijke katalysator geweest voor de prijsrun van ETH in de afgelopen maanden.

Bitvavo

Met een gelijkwaardig gas fee burn, zou Binance Smart Chain’s BNB token een gelijkaardige stijging kunnen meemaken. Binance Smart Chain is momenteel het op één na grootste smart contract platform achter Ethereum, met ongeveer $20 miljard aan totale waarde vergrendeld.

Om nieuwe activiteit naar het netwerk te lokken, kondigde Binance onlangs een fonds van $ 1 miljard aan om nieuwe projecten te ondersteunen, wat ook de BNB-rally kan hebben geholpen. Het token is meer dan 40% gestegen in de afgelopen 30 dagen, handelend rond volgens CoinGecko.

Opmerkelijk is dat Binance Smart Chain niet de enige blockchain is die een token burn voorstelt die gelijkenissen vertoont met EIP-1559. De Ethereum sidechains Polygon en xDAI zijn ook van plan om hun eigen versies van de Ethereum update te lanceren. Terra, ondertussen, heeft net aangekondigd dat het volgende week 10% van zijn tokenvoorraad zal verbranden.
Cryptocurrency traden kan heel lucratief zijn. Lees meer over traden in de crypto trading gids of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot voor automatisch handelen met een crypto trader.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en lees hier meer Crypto nieuws.