De grootste beurs ter wereld, Binance, heeft een tijdelijke pauze ingelast voor het opnemen van Bitcoin.

Crypto’s Zwarte Maandag blijft verwoesting aanrichten. Changpeng “CZ” Zhao, CEO van cryptobeurs Binance, tweette dat er een tijdelijke pauze zou zijn op Bitcoin (BTC) opnames.

CZ, die vaak zijn mening geeft over projecten en de markt, twittert regelmatig namens Binance naar zijn 6,4 miljoen volgers. Hij werkte de tweet snel bij om te verklaren:

“Dit heeft alleen gevolgen voor het Bitcoin-netwerk. Je kunt nog steeds Bitcoin opnemen op andere netwerken zoals BEP-20.”

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Artikel-nieuw-design-2-1-1024x523.png
Maak een account of ga naar trading bot.

“SAFU” is een meme die speelt op het woord “veilig”, voor het eerst opgedoken in een YouTube-video uit 2018. Het verwijst ook naar het handelsbeschermingsfonds van Binance, het Secure Asset Fund for Users (SAFU). Het fonds werd gebouwd tijdens de vorige bearmarkt, maar in het licht van Celsius’s potentiële insolventie, kunnen beleggers gelijk hebben om alarm te slaan.

Volgens een follow-up tweet, kan de tegenslag voor de beurs erger zijn dan eerst gedacht:

“Waarschijnlijk gaat dit wat langer duren om te repareren dan mijn eerste schatting. Binnenkort meer updates. Bedankt voor uw geduld en begrip.”

Het officiële Twitter-account van Binance bevestigde de vertraging en suggereerde dat het probleem te wijten was aan een “vastgelopen on-chain transactie”. Volgens sommige commentatoren zou het Lightning Network op Bitcoin zo’n probleem hebben vermeden.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is banner-Handleiding-bitcoinsiders-N.png
Leer alles over Crypto en NFT’s met deze handleidingen

Ondanks Binance’s grootte en wereldwijde aanwezigheid heeft het nog geen gelijke tred kunnen houden met zijn concurrenten op het gebied van Lightning-integratie. Sam Bankman-Fried, CEO van concurrerende exchange FTX, tweette onlangs dat hij ontwikkelaars zou aanmoedigen om te werken aan de integratie van het layer-2 protocol in de exchange, terwijl Coinbase en Binance achterlopen.

Kraken heeft onlangs ook toegestaan dat haar klanten direct geld van hun rekening kunnen halen, door gebruik te maken van het Lightning Network. In welkom, positief nieuws, overschreed de totale hoeveelheid Bitcoin op het netwerk onlangs de mijlpaal van 4.000 BTC.

Aurus
Aurus biedt het perfecte decentrale alternatief ten opzichte van gemiddelde stablecoin en is daarmee de missende schakel tussen crypto en fiat, Klik hier en lees meer.