Mei zag een toename van het aantal verkeer naar een aantal belangrijke cryptocurrency exchanges. Het bitcoin handelsvolume was het hoogste in 14 maanden.

Coinbase Bitcoin volumes pieken in mei 2019

Hoogstwaarschijnlijk zijn de handelsoorlogen van de Amerikaanse president Donald Trump, de onrust in de Brexit en het spook van een dreigende wereldrecessie opwindende factoren in de markt voor cryptocurrency. Als gevolg hiervan steeg het website verkeer op belangrijke beurzen, zoals Binance en Coinbase, in mei 2019.

De populariteit van Bitcoin exchanges blijft stijgen. Uit gegevens van SimilarWeb blijkt bijvoorbeeld dat crypto exchange Binance, een van de top 1000 websites ter wereld, meer dan 42 miljoen bezoekers had in mei.

Op dezelfde manier ontving Coinbase, de grootste in de VS gevestigde Bitcoin exchange, meer dan 35 miljoen bezoekers in mei.

Statistieken Binance en Coinbase

Het belangrijkste is dat er geld in de exchanges stroomt, omdat de bezoeken die in mei 2019 plaatsvonden zijn uitgelopen in trades voor $ 5,9 miljard USD.

Op 16 mei bijvoorbeeld, sloeg het volume op Coinbase op een 14 maanden piek met meer dan 47.400 BTC (ruwweg $ 376 miljoen USD) verhandeld, zoals de grafiek van Bitcoinity hieronder laat zien.

Handelsvolume klimt verder in Latijns Amerika

Economische ellende pushen de Bitcoin handelsvolumes, vooral in Latijns-Amerika. Landen zoals Chili, Colombia, Peru, Brazilië en Argentinië vertonen de afgelopen weken sterke volumestoten, volgens gegevens van LocalBitcoins.

Toen de Amerikanen in april dreigden overschrijvingen door illegale Mexicanen te beperken, zag Mexico recordhoogten van Bitcoin volume. Recentelijk stond Mexico onder een Amerikaanse handelsoorlogsdreiging. Gelukkig zijn deze bedreigingen nu ingetrokken, nadat Mexico heeft ingestemd om actie te ondernemen om de stroom Midden-Amerikaanse immigranten naar de VS in te dammen.

Hoewel de Braziliaanse president Jair Bolsonaro zijn onwetendheid over de cryptocurrency erkent heeft Brazilië het record voor de meeste bitcoin transacties die op één dag in Latijns-Amerika zijn uitgevoerd. Volgens CointraderMonitor werden 100.000 bitcoins verhandeld op 10 april 2019.

Argentinië, met wie de Braziliaanse cryptocurrency analfabeet over de totstandkoming van een enkele munt in de Zuid-Amerikaanse regio piekert, ziet ook gestaag stijgingen in de handelsvolumes van Bitcoin.

De maand mei was ook goed voor de Bitcoin derivaten exchange. BitMEX zette een nieuw record van $ 10 miljard USD verhandeld op een enkele dag.

Maar gecentraliseerde crypto exchanges zijn niet de enigen die een opleving in het verkeer zien. Ook de interesse van institutionele beleggers stijgt.

CME Bitcoin Futures stelt bijvoorbeeld eind mei een recordhoog volume met een open interest van 5.190 contracten (1 contract is gelijk aan 5 BTC).

Denk jij dat de onzekere wereldeconomie bijdraagt ​​aan de recente opleving van de handelsactiviteit van Bitcoin? Laat het ons weten in de comments hieronder!