Binance Coin (BNB), de crypto activa die kan worden ingewisseld voor transactiekosten op de Binance beurs, is tot nu toe meer dan 140 procent gestegen in een jaar. De coin wijkt daarmee nu af van de prijsontwikkeling van Bitcoin. Een prestatie die niet vaak wordt waargenomen in de cryptomarkten.

Hoewel de redenen dat de meeste cryptocurrencies sterk gecorreleerd zijn met Bitcoin niet duidelijk zijn, hebben studies aangetoond dat deze afhankelijkheid van Bitcoin’s trend alleen maar sterker is geworden met de tijd. Toch blijkt BNB anders te zijn.

BNB, momenteel achtste gerangschikt volgens CoinMarketCap, is in feite de enige cryptocurrency uit de top 10 die een jaarlijkse winst boekt. De één na best presterende is het TRX-token van Tron met een daling van 44 procent in een jaar.

Top 10 Cryptocurrencies (veranderingen afgelopen jaar)

Zoals weergegeven in de bovenstaande grafiek, neigen de prestaties van de top 10 cryptocurrencies (gemeten in market cap) dicht bij elkaar te liggen. Behalve stablecoin Tether (USDT), aangezien deze is ontworpen om een ​​consistente waarde te behouden die gelijk ligt aan 1 USD.

BNB/USD is begonnen zich te onderscheiden vanaf begin januari. Zoals je kunt zien in de oranje prestatielijn in de grafiek hierboven. Die wijkt aanzienlijk af van alle andere cryptocurrencies. Waardoor BNB de meest opmerkelijke uitspringer van de groep is.

BNB / USD vs. BTC / USD uitvoeringen

De jaarlijkste performance van BNB / USD verpletterd die van bitcoin met een stijging van 141,7 procent in vergelijking met die van BTC met minder dan 4 procent.

BNB presteert ook beter op kortere tijdschalen, inclusief de laatste 7- en 30-daagse perioden waarin de cryptocurrency respectievelijk 41,47 en 99,17 procent groei genereert, vergeleken met BTC’s slechts 1,62 en 12,65 procent stijgt tijdens dezelfde tijdsperioden, volgens gegevens van Messari.

Bovendien konden de sterke februari prestaties van Binance worden toegeschreven aan bitcoins eerste groene kaars in meer dan 6 maanden waarin een grotere dan normale stijging van de interesse van retail beleggers te zien was.

Naarmate meer handelaren traden op potentiële hype of grote prijsbewegingen neemt het volume van Binance exchange toe. Hierdoor kan de vraag naar BNB als utility token toenemen en de prijs verder stijgen.

Gezien de sterk gecorreleerde en onvolgroeide aard van de cryptocurrency markt, is het onwaarschijnlijk dat BNB zijn eigen kenmerkende trend voor een langere periode blijft houden. Echter kan alleen de tijd uitwijzen wanneer en of BNB ophoudt een uitschieter te zijn.