Hoewel het er niet in slaagde om $ 2 biljoen te bereiken, registreerde de crypto market cap een nieuw record toen BTC $ 60K aantikte, ETH naar $ 2K sprong, en BNB een nieuwe ATH zette.

Bitcoin bereikte opnieuw $60.000 maar is nog steeds niet in staat om het felbegeerde prijskaartje resoluut te overwinnen. Sommige altcoins hebben indrukwekkende winsten geregistreerd, aangevoerd door Binance Coin’s 15% stijging, die leidde tot een nieuwe all-time high voor de crypto market cap in de buurt van $2 biljoen.

Bitcoin flirt met $60K

De primaire cryptocurrency flirt nu al een paar dagen met de $60.000 prijslijn. Op 31 maart kwam het centimeters verwijderd van het overwinnen ervan na een indrukwekkende leg up, maar het mocht niet baten.

Integendeel, de prijs zakte met $3.000 in een kwestie van minuten. De bulls herwonnen echter de controle en pompten BTC naar net onder de $60.000.

Crypto trader
Automatisch daytraden? Lees hier meer!

De situatie leek een paar uur geleden anders, toen bitcoin vanaf ruwweg $58.500 omhoog schoot en zelfs heel kort $60.000 overtrof. Toch heeft de cryptocurrency zich weer met enkele honderden dollars teruggetrokken en zit momenteel rond de $59.500.

De technische indicatoren plaatsen het $60.000 prijsniveau als het eerste grote weerstandshindernis op de weg omhoog van bitcoin. Mocht de asset deze uiteindelijk resoluut overwinnen, dan zijn de volgende $60.760 en de all-time high van $61.780.

Daarentegen zouden de supportlijnen op $59.000, $58.355, en $57.545 een potentiële prijsdaling kunnen tegenhouden.

BTCUSD. Source: TradingView
BTCUSD. Bron: TradingView

BNB en crypto marktkapitalisatie op ATH’s

Terwijl bitcoin onder een belangrijke mijlpaal is gestagneerd, waren sommige altcoins in staat om naar boven uit te breken. Ethereum leidde de aanval en sprong boven de $ 2.000 uur geleden, nu de institutionele vraag naar de op een na grootste cryptocurrency de afgelopen weken is gestegen.

De prestatie van Binance Coin is indrukwekkend. BNB is de laatste tijd goed op dreef (15% gestegen in een dag en bijna 50% in een week). Als gevolg hiervan bereikte de inheemse crypto van de toonaangevende beurs voor digitale activa, Binance, een nieuwe all-time high van net boven de $ 350.

De rest van de top tien munten zijn enigszins statisch op een 24-uurs schaal. Cardano, Polkadot, Litecoin, en Chainlink hebben kleine winsten gemarkeerd, terwijl Ripple en Uniswap licht gedaald zijn.

Cryptocurrency Market Overview. Source: Quantify Crypto
Cryptocurrency markt overzicht. Bron: Quantify Crypto

De situatie met de lagere- en mid-cap altcoins is ook behoorlijk groen gekleurd. Helium leidt met een stijging van 30%, gevolgd door Dent (20%), EOS (14%), BitTorrent (14%), Elrond (12%), Maker (11%), Zcash (11%), Synthetix (11%), en Stellar (10%).

het gevolg is dat de cumulatieve marktkapitalisatie van alle crypto activa ook naar een nieuw record gestegen. De metriek was centimeters verwijderd van het bereiken van $ 2 biljoen gisteren, maar is nu gedaald tot $ 1,930 biljoen.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer over automatisch handelen met trading software (bot).