Changpeng Zhao noemde 2018 een “correctiejaar” voor cryptomunten terwijl hij optimisme uitsprak voor de toekomst van de crypto industrie tijdens een Bloomberg interview dat op 19 december werd gepubliceerd. Zhao sprak in verband met de bearmarkt waarmee traders dit jaar te maken hadden. Medio november stortte de markt nog verder ineen.

Zhao, de CEO en medeoprichter van Binance, de belangrijkste cryptocurrency exchange, zei dat “het een correctiejaar is.” Hij merkte op dat, hoewel “prijs een zeer sterke aantrekkingskracht” is voor speculanten, de industrie gaat groeien dankzij bouwers die toepassingen maken en “echte use cases” die de verdere acceptatie van cryptocurrency stimuleren.

Op de vraag hoe de prijscorrectie de plannen van Binance beïnvloedde, zei Zhao dat Binance één fiat exchange lanceerde, van plan is om er twee of drie in de volgende maand te lanceren en volgend jaar nog tien. Hij voegde toe:

“Geen van onze plannen is veranderd, we gaan nog steeds hard vooruit”

Met betrekking tot verhoogde regelgeving en betrokkenheid van de overheid in de crypto ruimte, zei Zhao dat de crypto industrie “duidelijkheid wil en er nog steeds teveel onzekerheid in veel landen in de wereld is.” Hij specificeerde dat de crypto industrie “wil regelgeving die innovatie bevordert, en geen regels die het volledig hinderen.” Hij sloot af met de woorden dat hij nog steeds “erg veel vertrouwen in de industrie” heeft.

Binance heeft zijn activiteiten uitgebreid naast die van een traditionele crypto exchange. Binance Labs, de innovatievleugel van het bedrijf, lanceerde zijn Incubatorprogramma in augustus 2018. Vorige week bracht het programma zijn eerste “batch” van blockchain projecten uit ​​die financiering en mentoring door het initiatief ontvangen.

Vandaag heeft de Binance Charity Foundation, Binance filantropische afdeling, een liefdadigheidscampagne opgezet met behulp van blockchain ondersteuning ter ondersteuning van de Maltese jeugd. Het programma is gericht op de ondersteuning van terminaal zieke patiënten en kansarme kinderen op Malta en Gozo.