• Binance heeft een samenwerking met Swipe bevestigd voor de lancering van hun bankpas op een nu verwijderde webpagina
  • The Block meldde eerder deze week dat Binance zijn kaart lanceert met Swipe
  • De in het cachegeheugen opgeslagen versie van de webpagina zegt dat Binance Card “real-time” conversie van crypto naar fiat-valuta mogelijk zou maken voor gebruik bij verkopers wereldwijd

Crypto Exchange gigant Binance heeft een partnerschap met Swipe bevestigd voor de lancering van zijn bankpas op een nu verwijderde webpagina.

De in het cachegeheugen opgeslagen versie van het gedeelte ‘Veelgestelde vragen over Binance-kaart’ op de website van de exchange luidt: ‘Binance werkt samen met Swipe om een ​​kaartplatform voor Binance-gebruikers te bieden.’ Dit bevestigt de rapportage van The Block van eerder deze week, waarin stond dat Binance samenwerkt met Swipe voor de lancering van de kaart.

Het blok meldde destijds ook dat Binance een meerderheidsbelang in Swipe heeft verworven, wat de beurs destijds niet wilde bevestigen. Een woordvoerder van Binance zei vandaag: “We kunnen de details delen zodra ze klaar zijn om te delen.”

Binance’s plannen voor een merkkaart zijn sinds maart in de maak. Destijds zei de uitwisseling dat Binance Card “alles doet wat een gewone betaalkaart doet, en nog veel meer.”

De nu verwijderde FAQ-sectie laat zien dat Binance Card “real-time” conversie van cryptocurrency naar fiat-valuta mogelijk zou maken voor gebruik bij verkopers wereldwijd.

Binance zei dat het de waarde van een kaart wallet zal samenvoegen op basis van de marktprijzen van cryptocurrencies en met dit geaggregeerde saldo kunnen gebruikers hun cryptocurrencies besteden.

Gebruikers kunnen geld overboeken naar hun kaart wallet vanuit hun spot wallet op basis van dagelijkse limieten, zei Binance, eraan toevoegend: “De overdracht is instant en onmiddellijk beschikbaar.”

De kaart gaat wereldwijd werken, zei Binance, aangezien hij werkt met “talrijke netwerken” wereldwijd. Kaarthouders kunnen ook contant geld opnemen uit een geldautomaat, zolang ze zich in een regio bevinden die geldopnames ondersteunt.

Het is het vermelden waard dat Swipe al zijn eigen crypto Visa-betaalpas biedt. Binance Card wordt uitgegeven als een white-label product via Swipe, zoals The Block eerder deze week meldde.

Swipe geeft zijn kaart uit via Contis Financial Services Ltd, een Visa-lid met een licentie van de Britse Financial Conduct Authority.

Een woordvoerder van Contis vertelde The Block dat Swipe hun klant is, maar Binance niet. Ze weigerden commentaar te geven op het Binance en Swipe partnerschap.

Gezien Binance’s wereldwijde bereik en invloed, heeft het partnernieuws de afgelopen dagen de prijs van Swipe-token (SXP) omhooggeschoten. Het token is momenteel met ongeveer 22% gestegen en handelt rond $ 0,64.

Het valt nog te bezien of Binance SXP zal vermelden, aangezien Binance een meerderheidsaandeelhouder van Swipe zou worden.