Bijna miljard aan Bitcoin en andere crypto’s gestolen

//Bijna miljard aan Bitcoin en andere crypto’s gestolen

Bijna miljard aan Bitcoin en andere crypto’s gestolen

Het parkeren van crypto’s zoals Bitcoin en Ethereum bij een online exchange is niet zonder risico. Ook dit jaar hebben er weer tal van hackers toegeslagen bij verschillende handelsplatformen. Tot nu toe is er dit jaar al bijna voor een miljard dollar aan crypto gestolen.

Het gaat om 970 miljoen dollar en dit zijn gevallen waarvan de diefstal bekend is. Er zijn altijd slachtoffers die geen melding maken van een diefstal, bijvoorbeeld als het om een kleiner bedrag gaat. Tel al die gevallen bij elkaar op en die miljard kan zomaar bereikt zijn. Dit jaar waren er fors meer aanvallen in vergelijking met vorig jaar. Handelsplatformen kregen gemiddeld 250% meer te maken met hackers, aldus beveiligingsbedrijf CipherTrace.

Alleen al het derde kwartaal is goed voor 173 miljoen dollar aan diefstallen. Hoewel er tal van oproepen zijn richting exchanges om de boel beter te beveiligen, vinden er toch tal van digitale diefstallen plaats. Wie geen zin heeft om te wachten op actie van handelsplatformen kan bijvoorbeeld een hardware wallet aanschaffen, of de coins parkeren bij één van de vele online cloudplatformen die digitale kluizen aanbieden. Bij die laatste bedrijven is er ook altijd weer een risico op een hack, maar vaak hebben ze de beveiliging een stuk beter op orde. (via Reuters)

Bron Apparata

By |2018-10-12T07:51:45+00:00oktober 12th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie