Van de 450 miljoen nieuwe USDT-tokens zijn er meer dan 185 miljoen gedistribueerd, waarvan 126,9 miljoen alleen al naar Binance gaat

De Tether (USDT) Treasury heeft in de afgelopen 36 uur bijna een half miljard nieuwe USDT-tokens gecreëerd en meer dan 185 miljoen tokens gedistribueerd naar exchanges en andere adressen.

Zoals blijkt uit blockchain tracker Whale Alert, werden er op 20 oktober en 21 oktober twee transacties van 150 miljoen en 300 miljoen USDT tokens gecreëerd.

Bitcoin kopen met iDEAL zonder commissie? Dat kan bij Bitvavo!

De eerste 150 miljoen werd slechts enkele uren vóór de aankondiging van Paypal gedrukt en de prijsstijging van Bitcoin die daarop volgde.

Hoewel sommigen de gebruikelijke beschuldigingen van marktmanipulatie naar voren brachten in reactie op de tweets van Whale Alert, werden beide transacties door Tether CTO Paolo Adoino erkend als niet uitgegeven ‘voorraadaanvullingen’ op het Tron (TRX) -netwerk:

Sinds het creëren van 150 miljoen USDT gisteren, zijn 15 transacties van in totaal 185,9 miljoen USDT verzonden naar exchanges, waaronder Bitfinex en Huobi, evenals verschillende “onbekende adressen”.

Bijna 70% (126,9 miljoen USDT) van de tokens die vanuit de Treasury werden verzonden, ging uiteindelijk naar Binance.

De Tether Treasury wallet bevat nu slechts iets meer dan 280 miljoen USDT. De laatste van de transacties vond plaats een uur nadat de run van 300 miljoen USDT was geslagen.

De Tether uitgifte wordt vaak in verband gebracht met prijsstijgingen in Bitcoin, hoewel er een constant “kip en ei” discussie is over de vraag of de uitgifte de rally leidt of beantwoordt aan de vraag.

In april van dit jaar creëerde Tether 160 miljoen USDT tijdens de prijsstijging van Bitcoin tot $ 9.000. Het kwam een ​​week nadat onderzoek werd uitgebracht dat beweerde dat USDT niet wordt gebruikt om de prijs van Bitcoin te manipuleren.

De marketcap van Tether is sinds het begin van het jaar met meer dan 400% gestegen tot $ 15,9 miljard.