Het is een feit dat u zich geen zorgen hoeft te maken. Janet Yellen, genomineerd voor de Amerikaanse minister van Financiën, verduidelijkt haar visie op de rol van crypto in de toekomst van financiën.

Eerder deze week circuleerden er krantenkoppen die Yellen’s scepsis over de crypto sector benadrukten. Tijdens haar hoorzitting over de bevestiging van de Senaat, koos de minister van Financiën van Biden uit haar bezorgdheid over het mogelijke gebruik van cryptocurrencies voor snode en ongeoorloofde doeleinden.

Bitcoin kopen met iDEAL zonder commissie? Dat kan bij Bitvavo!

Nu geven Yellen’s schriftelijke opmerkingen aan het Congres een meer omvattende kijk op haar standpunten.

“Ik denk dat het belangrijk is dat we rekening houden met de voordelen van cryptocurrencies en andere digitale activa, en met het potentieel dat ze hebben om de efficiëntie van het financiële systeem te verbeteren.”

Hoewel Yellen benadrukt dat crypto kan worden gebruikt door slechte actoren, acht de kandidaat-minister van Financiën het noodzakelijk dat de administratie het legale gebruik van crypto en nieuwe fintech faciliteert.

“Ik vind het belangrijk dat we de voordelen van cryptocurrencies en andere digitale activa overwegen, en het potentieel dat ze hebben om de efficiëntie van het financiële systeem te verbeteren. Tegelijkertijd weten we dat ze kunnen worden gebruikt om terrorisme te financieren, het witwassen van geld te vergemakkelijken en kwaadaardige activiteiten te ondersteunen die de nationale veiligheidsbelangen van de VS en de integriteit van de Amerikaanse en internationale financiële systemen bedreigen.

Ik denk dat we goed moeten kijken hoe we het gebruik ervan voor legitieme activiteiten kunnen aanmoedigen en het gebruik ervan voor kwaadaardige en illegale activiteiten kunnen beperken. Als dit wordt bevestigd, ben ik van plan nauw samen te werken met de Federal Reserve Board en de andere federale bank- en effectenregelgevers om een ​​effectief regelgevingskader voor deze en andere fintech-innovaties te implementeren. “

Volgens Reuters heeft de Amerikaanse Senaatscommissie voor Financiën een vergadering gepland om vrijdag de benoeming van Yellen te bespreken, wat aangeeft dat ze al deze week bevestigd zou kunnen worden.

Het is een feit dat u zich geen zorgen hoeft te maken.

Janet Yellen, genomineerd voor de Amerikaanse minister van Financiën, verduidelijkt haar visie op de rol van crypto in de toekomst van financiën.

Eerder deze week circuleerden er krantenkoppen die Yellen’s scepsis over de crypto-sector benadrukten. Tijdens haar hoorzitting over de bevestiging van de Senaat, koos de minister van Financiën van Biden uit haar bezorgdheid over het mogelijke gebruik van cryptocurrencies voor snode en ongeoorloofde doeleinden.

Meer Bitcoin en Crypto nieuws.

Bitcoin koers in Euro: