Analisten voorspellen dat Ethereum binnenkort een nieuw record kan bereiken nadat de ETH-reserves op gecentraliseerde beurzen in twee dagen met 27% zijn gedaald.
De hoeveelheid Ether die op beurzen wordt aangehouden, is de afgelopen twee dagen gedaald, waarbij CryptoQuant-gegevens aangeven dat slechts 8,1 miljoen ETH momenteel in de reserves van gecentraliseerde beurzen zit.
De versnelling dat ETH van de exchanges werd gehaald, werd benadrukt door Alex Saunders van Nuggets News, die op 14 januari een daling van 10% in Ether-reserves op gecentraliseerde platforms opmerkte – van 11 miljoen naar 10 miljoen in 24 uur. “Beurzen zullen tegen het huidige tarief binnen 10 dagen zonder ETH komen te zitten”, voorspelde hij.
Ethereum kopen met iDEAL zonder commissie? Dat kan bij Bitvavo!
Eerder vandaag merkte Saunders op dat de daling van de Ether-reserves met nog eens 20% was geëscaleerd, wat hem ertoe bracht te suggereren dat gecentraliseerde platforms binnen 48 uur geen ETH meer hebben.
Andere dataproviders laten ook zien dat de saldi met 42,5% zijn gedaald sinds medio mei 2020 een recordhoogte van 14,1 miljoen werd bereikt.
Gegevens van Glassnode geven aan dat Ether-reserves op gecentraliseerde beurzen niet zo laag zijn geweest sinds juli 2018. Op het moment van schrijven wordt slechts 7% van het circulerende aanbod van Ether op beurzen gehouden.
Saunders interpreteert de data alsof er een explosieve bull-run naar nieuwe all-time highs dreigt voor Ether, en stelt:
“We weten allemaal wat er gebeurde toen de vraag groter was dan het aanbod van $ BTC. Het verviervoudigde in 90 dagen.”
Uit CryptoQuant gegevens blijkt dat de BTC reserves van exchanges met 21% zijn gedaald sinds ze in maart 2020 een recordhoogte van bijna drie miljoen bereikten. De BTC reserves van de beurzen zijn slechts met 4,5% gedaald sinds 21 oktober, terwijl de prijs van Bitcoin met 230% is gestegen, van ongeveer $ 12.000 naar $ 40.000.
Volgens de gegevens aggregator Into The Block van de cryptomarkt vertoont Ether momenteel tal van bullish signalen, waaronder een onbalans tussen bied-en-laatvolume van bijna 9%.