Nieuwe details over een Starbucks samenwerking met het cryptocurrency platform Bakkt uit de Verenigde Staten suggereren dat de koffiegigant Bitcoin (BTC) gebaseerde betalingen gaat accepteren na een aandelendeal. Dit meldde the Block op 4 maart.

Starbucks werd vorig jaar augustus aangekondigd als betrokken partij bij Bakkt.

Zoals The Block gerapporteerd heeft wordt er geen echte cryptocurrency verwerkt worden door de keten, omdat de crypto onmiddellijk in fiat wordt omgezet.

Bakkt streeft ernaar om een ​​grote opstap te worden voor beleggers die willen worden geïntroduceerd met cryptocurrencies. Een van de plannen is de uitgifte van fysiek afgeleverde Bitcoin futures contracten, gepland voor later dit jaar, afhankelijk van de goedkeuring door de regelgevende instanties.

Starbucks heeft aanvankelijk ontkend dat hen instap in Bakkt “koffie voor Bitcoin” ging betekenen. Nu lijkt het erop dat het bedrijf aanzienlijk wat aandelen heeft verworven in Bakkt en in ruil daarvoor crypto betalingen gaat accepteren.

“Het heeft een hoge waarde om een ​​merk op dit niveau te hebben” de publicatie citeerde daarmee een anonieme expert. The Block merkt op dat in eerste instantie alleen Amerikaanse klanten toegang hebben tot de BTC USD services van Bakkt.

The Block, met vermelding van een naamloze bron, merkt op dat Starbucks wacht om de crypto fiat aankoopmogelijkheden voor koffie te activeren totdat het platform van Bakkt is gelanceerd en een capaciteit heeft getoond voor het vasthouden en opslaan van crypto.

De bron van The Block zei naar verluidt:

“In veel opzichten zijn er grenzen aan wat Starbucks met partnerschappen kan doen, omdat er grenzen zijn aan wat klanten kunnen verwachten,”

Veel aanhangers zijn erg blij met het nieuws, omdat het deuren opent voor cryptocurrency als mainstream activa.