Belgische netbeheerder Elia gaat blockchain-technologie testen

//Belgische netbeheerder Elia gaat blockchain-technologie testen

Belgische netbeheerder Elia gaat blockchain-technologie testen

Elia, een transmissienetbeheerder van het Belgische hoogspanningsnet, kondigt in een persbericht op 23 augustus aan te gaan starten met een proefproject voor blockchain in de energiesector.

Samen met Actility, een IT-bedrijf, en Settlemint, een blockchain-specialist, gaat Elia onderzoeken of blockchain toepasbaar is als betaalsysteem in de sector.

Door de toename van hernieuwbare energieproductie en het verdwijnen van traditionele energiebronnen wordt, volgens Elia, het netbeheer steeds complexer. Hernieuwbare energie varieert constant en er is een vraag naar garantie van evenwicht tussen productie en verbruik. Om deze complexe en snelle transacties goed te regelen wil Elia kijken of blockchain-technologie uitkomst kan bieden.

Het zal onder andere gaan om het valideren van contracten tussen Elia en deelnemende partijen, registratie en validatie van meetgegevens en financiële transacties tussen de partijen. Elia wil hiervoor samen met Actility en Settlement een applicatie ontwikkelen die deze decentrale flexibiliteit kan beheren via blockchain. De applicatie zal gebaseerd zijn op blockchain-technologie die ontwikkeld is door de Energy Web Foundation, waarvan Elia mede-oprichter is.

Elia geeft verder aan dat in de test veel simulaties uitgevoerd gaan worden om de werking, maar ook beperkingen, van blockchain in kaart te brengen. Hiermee kan de netbeheerder nagaan of blockchain geschikt is om ingezet te worden als er op grote schaal gebruik gemaakt wordt van decentrale flexibiliteit en hoe blockchain processen kan versnellen, vereenvoudigen en transparanter kan maken.

Het proefproject gaat van start in september en zal drie maanden tijd in beslag nemen.

Bron Crypto Insiders

By |2018-08-26T11:58:41+00:00augustus 26th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie