Bedrogen miner onthult de waarheid achter Bitcoin minen 💰

//Bedrogen miner onthult de waarheid achter Bitcoin minen 💰

Bedrogen miner onthult de waarheid achter Bitcoin minen 💰

Waar je helemaal in het begin van Bitcoin nog enigszins aan de slag kon met een consumenten computer als je coins wilde mijnen, hoef je het vandaag de dag niet eens te proberen. Als je serieus over bent over mining, moet je er behoorlijk wat geld voor over hebben om met krachtige processoren, zogenaamde ASIC’s, aan de slag te gaan. Er bestaan verschillende tools, die je helpen met het kopen van deze processoren en het berekenen van hoeveel je ermee zou gaan verdienen. Volgens Josh Metnick zijn deze tools echter inaccuraat, maar zou zijn nieuwe calculator RandomCrypto je wel de waarheid vertellen over wat je nou precies aan die dure apparatuur hebt.

Transparantie mining apparatuur

Metnick is zelf een fervent mijner en is in het verleden meerdere malen de dupe geworden oplichtingspraktijken met betrekking tot het mijnen. In een gesprek met Coindesk geeft hij aan dat zijn calculator is geboren uit de vele jaren, waarin hij op verschillende manieren bedrogen is door mining bedrijven.

Met zijn tool wil hij eindelijk meer eerlijkheid en transparantie in het mining wereldje brengen, zodat mensen een accuraat beeld krijgen van wat ze precies kunnen verwachten qua output van hun apparatuur. Hij geeft aan dat zijn doel niet is om mijnen neer te zetten als winstgevend of onvoordelig, maar gewoon de waarheid te vertellen.

Bitcoin mining

Moeilijkheidsgraad berekeningen ook belangrijk

Bij andere tools vul je verschillende variabelen in, zoals elektriciteitskosten en hardwarekosten en op basis daarvan krijg je te zien hoeveel je met het mijnen zou kunnen verdienen. Volgens Metnick vergeten ze echter een belangrijke variabele, namelijk de moeilijkheidsgraad van de berekeningen.

Hoe hoger de moeilijkheidsgraad, hoe meer energie er nodig is om de berekeningen uit te voeren en de moeilijkheidsgraad is in de afgelopen jaren exponentieel gegroeid. Door de moeilijkheidsgraad niet mee te nemen, lijken mining machines veel lucratiever dan ze daadwerkelijk zijn.

De RandomCrypto CEO beargumenteert dat het ontkennen van de exponentiële groei van de moeilijkheidsgraad zelfs illegaal zou moeten zijn. Hij geeft toe dat de groei niet voor 100 procent accuraat te berekenen is, maar dat het wel te voorspellen is binnen een beperkt bereik van specificiteit.

Als je van plan bent om ook te gaan mijnen moet je dus goed opletten of de processor die je koopt het wel waard is. Metnick geeft aan dat op basis van Bitcoin’s huidige waarde er geen enkele fabrikant is die op en moment een winstgevende machine te koop heeft op consumenten niveau. Mogelijk is een mining pool dan een betere oplossing. Op het moment zijn dit de vijf grootste Bitcoin mijnen, waarvan enkele ook pools zijn waaraan je zelf mee kunt doen.

Bron Want

By |2018-08-08T08:55:42+00:00augustus 8th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie