Raoul Pal, mede-oprichter en CEO van Real Vision Group, zegt dat Bitcoin het “reddingsvlot” is dat de bevolking en grote bedrijven door het einde van het wereldwijde fiscale beleid leidt zoals wij dat kennen.

De voormalige hedgefonds beheerder van Goldman Sachs vergelijkt de recessie van Covid-19 met de financiële crisis van 2008, maar hij gaat verder en voorspelt dat de Amerikaanse economie een faillissement fase zal bereiken waarin de groei niet naar verwachting komt. Hij zegt dat regeringen over de hele wereld afhankelijk zijn van centrale banken om hen “terug te dringen” en een ongekend niveau van wereldwijde stimulering bieden via het drukken van geld.

Bitcoin kopen met iDEAL zonder commissie? Dat kan bij Bitvavo!

Europa zal ook serieuze problemen krijgen, zegt Pal.

“Ik ben er niet helemaal zeker van hoe de Europeanen hun banksysteem in het midden hiervan behouden en ik vrees al heel lang dat het uiteindelijk genationaliseerd gaat worden.”

Pal zegt dat centrale banken het banksysteem gaan opeten en dat cryptocurrencies geld opeten. Hij zegt ook dat hij ‘verdomd verrast’ zal zijn als enkele van de grootste bedrijven ter wereld, zoals Apple en Microsoft, niet binnen vijf jaar geld in Bitcoin steken om hun kapitaal te beschermen tegen devaluatie van de dollar, in navolging van bedrijven als Square en MicroStrategy.

“Ik denk echt dat Bitcoin de kakkerlak is die niet kan worden gedood. Ik denk dat het iets te machtig is om door zelfs regeringen te worden overwonnen. En ik denk dat het ons reddingsvlot is en onze uitweg. “

De cryptohandelaar en analist merkt op dat centrale banken reageren op de economische situatie door te praten over het aannemen van hun eigen digitale valuta.

Hij vindt dat een positieve ontwikkeling voor BTC.

“Niets is een reserve-asset zoals Bitcoin. Letterlijk niets. Zelfs niet goud. Het is echt buitengewoon en het is zo innovatief dat we geen idee hebben waar het heen gaat. En als we het over Bitcoin hebben, kunnen we ook kijken naar de andere delen van het ecosysteem van digitale activa. Dat gaat niet weg. De geest is uit de fles. Ethereum gaat niet weg. Digitale activa, tokenisatie – het komt allemaal, en het zal allemaal passen in deze nieuwe digitale valuta’s die door de centrale banken zijn gebracht.

Dus betalingssystemen, rails en alles zullen enorm veranderen. Alles wat we begrijpen – het wordt een even grote geldrevolutie als internet, van alles tot e-mail, video, winkelen en handel. Het heeft gewoon de wereld waarin we leven veranderd. Dat is de omvang van wat dit is. En deze digitale valuta van de centrale bank maakt deel uit van dat verhaal. En het is, denk ik, positief als je Bitcoin bezit. “