Het door JP Morgan ondersteunde digitale dienstenbedrijf Smartrac is een partnerschap aangegaan met SUKU Ecosystem een blockchain startup in handen van ex-Deloitte executive Eric Piscini, volgens een tweet op dinsdag 22 januari.

SUKU, dat wordt beheerd door een ander Piscini eigendom van Blockchain Citizen Reserve, zal zijn platform bieden om te integreren met de supply chain van Smartrac. Smartrac is een fabrikant van RFID inlays voor de identificatie van radiofrequenties. Gebaseerd op de openbare Ethereum (ETH) blockchain, opereert het Citizens Reserve-platform zijn eigen cryptocurrency, ZERV, ontwikkeld op een ERC20-token.

Piscini, CEO van zowel SUKU als Citizen, zei dat het nieuwe partnerschap gericht is op het oplossen van grote problemen met betrekking tot digitalisering van de toeleveringsketen. Per Piscini zal de nieuwe blockchain integratie de tracking, beveiliging en transparantie in de supply chain verbeteren. Dinesh Dhamija, CTO van Citizens Reserve, zei:

“De combinatie van de digitale activeringsmogelijkheden van Smartrac samen met het SUKU-platform van Citizen’s Reserves zal een unieke identiteit bieden voor elk fysiek product met een transparante en toegankelijke supply chain oplossing.”

Het in Nederland gevestigde Smartrac is gespecialiseerd in Internet of Things (IoT) -technologie en is naar verluidt ‘s werelds grootste leverancier van inlays voor elektronische paspoorten. In juli 2018 verwierf de wereldwijde e-commerce gigant Alibaba Group aandelen in Smartrac, terwijl JP Morgan naar verluidt de grootste aandeelhouder bleef.

Deloitte, een Big Four audit- en adviesbureau, heeft onlangs blockchain-technologie opgenomen in haar Tech Trends 2019-rapport, waarbij het de verstorende aard ervan benadrukt en blockchain wordt omschreven als “de onbezongen held van onze digitale toekomst.”