Bearish analist Jeff deGraaf: “Game over” voor Bitcoin

//Bearish analist Jeff deGraaf: “Game over” voor Bitcoin

Bearish analist Jeff deGraaf: “Game over” voor Bitcoin

Mocht de Bitcoin-prijs dalen tot onder het belangrijkste year-to-date support level, zal Bitcoin onherstelbare schade op de markt leiden, zei onderzoeksbureau Renaissance Macro Research tegen CNBC op 9 augustus.

Volgens het financiële onderzoeksbureau, is dat wat Bitcoin (BTC) nu te wachten staat veel belangrijker dan alleen een korte bear run of een retracement. De cryptocurrency zou zelfs een existentiële crisis tegemoet kunnen zien. De buffer tussen een dergelijke crisis en meer substantiële schade is volgens het onderzoeksbureau het belangrijkste year-to-date support level. Breek dat niveau, en Bitcoin zal “permanent aangetast zijn”, aldus Renaissance Macro Research.

Nadat een bullrun in juli de Bitcoin-prijs tot boven de $8.000 had geschopt, is BTC momenteel teruggezakt tot net boven de $6.000 en haar huidige prijs ligt ongeveer 14% lager dan een week geleden. Op 7 augustus verloor het ongeveer 6% van haar waarde nadat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een langverwachte beslissing over een voorgestelde Bitcoin exchange-traded fund (ETF) uitstelde tot 30 september (een datum waarop de SEC het hoogstwaarschijnlijk opnieuw uit zal stellen).

Volgens het hoofd technisch onderzoek van Renaissance, Jeff deGraaf, zou de recente daling van Bitcoin echter slechts het topje van de ijsberg kunnen zijn voor investeerders. Tegenover CNBC verklaarde hij dat wanneer het psychologisch belangrijke year-to-date support level geschonden wordt, hij het zou aanraden om shortposities aan te nemen op BTC:

>

Parabolische bewegingen staan bekend als zeer gevaarlijk voor short-sellers… Meestal ontwikkelt zich een top die eruit ziet als een afnemende driehoek in een tijdsbestek van enkele maanden. Zodra de top het support level niet meer kan ondersteunen kan de security (effecten) in kwestie vaak worden beschouwd als permanent beschadigd of zelfs “game-over”. Uiteraard verwijzen we hier naar Bitcoin als hét bewijsstuk hiervoor in de huidige markt.

Als een van de best gewaardeerde voorspellers van Wall Street sinds de millenniumwisseling is deGraaf afzonderlijk erkend voor nauwkeurige voorspellingen en ongeëvenaarde analyses. Investor Magazine heeft hem in totaal 10 jaar gerangschikt als de beste technische analist en in 2014 werd hij ingewijd in de Institutional Investor’s Research Hall of Fame.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

Bron Crypto Insiders

By |2018-08-12T06:18:18+00:00augustus 12th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie