BBVA tekent $ 117 Mln Blockchain-Powered bedrijfslening

//BBVA tekent $ 117 Mln Blockchain-Powered bedrijfslening

BBVA tekent $ 117 Mln Blockchain-Powered bedrijfslening

Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) heeft een nieuwe op blockchain gebaseerde lening ondertekend met een civiele onderneming ACS Group, volgens de officiële verklaring van de BBVA op 19 juli.

BBVA, een multinationale Spaanse bankgroep, tekende een overeenkomst met ACS voor een langlopende bilaterale zakelijke lening van € 100 miljoen ($ 117 miljoen).

Het nieuwe leningscontract met blockchain ondersteuning zal naar verluidt de efficiëntie van de financiële processen van het bedrijf verhogen, waardoor een betere transparantie en traceerbaarheid van het contractproces mogelijk wordt.

Door de lening op een blockchain af te wikkelen, kunnen beide partijen onafhankelijk de fasen van een contract bewaken, evenals de voorwaarden. De pilot omvat ook de digitalisering van het onderhandelingsproces, waarbij de managementtijd naar verwachting zal worden teruggebracht “van dagen naar uren”.

In april 2018 voerde BBVA met succes “de eerste wereldwijde zakelijke leningstransactie” uit met behulp van blockchain-technologie met een Spaanse informatietechnologie Indra.

Vorige maand meldde de BBVA dat het een nieuwe blockchain-gebaseerde overeenkomst sloot met een van de toonaangevende wereldwijde olie- en gasbedrijven Repsol om een ​​kredietlijn ter waarde van € 325 miljoen ($ 377 miljoen) te vernieuwen, naar verluidt de eerste toepassing van blockchain-technologie in de sfeer van bedrijfsfinanciën.

Hoewel het bedrijf actief bezig is met het omarmen van blockchain-technologie, ook door het toepassen van distributed ledger technology (DLT) bij het verwerken en verwerken van verzenddocumenten, heeft BBVA-CEO Carlos Torres onlangs beweerd dat blockchain “niet volwassen” is en voor grote problemen staat. Torres voegde eraan toe dat, ondanks zijn hedendaagse uitdagingen, “BBVA de nodige tools wil hebben om de technologie toe te passen op relevante use-cases, wanneer deze volwassen is en toezichthouders klaar zijn”.

Bron Cointelegraph

By |2018-07-21T12:30:40+00:00juli 21st, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie