Mensen kunnen zelf “bankieren” met crypto. Be your own bank wordt er vaak gezegd in de crypto community.

Een bankloze wereld is onvermijdelijk vanwege de “natuurlijke evolutie van technologie”, aldus Morgan Creek Capital, een topman van een miljarden investeringsmanager.

De CEO van het bedrijf, Mark Yusko, gelooft dat een ‘stille revolutie’ aangedreven door cryptocurrencies zoals Bitcoin uiteindelijk de wereld naar een bankloze samenleving zal leiden.

Bitcoin kopen met iDEAL zonder commissie? Dat kan bij Bitvavo!

In een interview op 13 oktober met het Braziliaanse, op Dash gerichte YouTube-kanaal Dash Dinheiro Digital, zei Yusko dat mensen over de hele wereld na verloop van tijd in staat zullen zijn “zichzelf te financieren via crypto”.

Ondanks zijn beweringen over een bankloze samenleving, merkte de CEO op dat hij niet bedoelt dat banken volledig verdwijnen, en verklaarde:

“We zullen nog steeds banken nodig hebben om leningen te verstrekken, digitale valuta’s of digitale fiat om mee te gaan met crypto in de kern. Maar het idee dat we verhuizen naar een globale grenzeloze wereld en natiestaten zullen minder belangrijk worden, mondiale systemen zullen belangrijker worden, en je kunt een wereldburger zijn in plaats van een burger van een enkele natiestaat.”

Yusko is de oprichter, CEO en chief investment officer van Morgan Creek Capital Management. Het bedrijf werd in 2004 opgericht om beleggingsbeheer diensten te leveren aan instellingen en vermogende families, evenals discretionaire strategieën om klanten te helpen bij het opzetten van investeringsprogramma’s.

Morgan Creek Capital staat bekend om het runnen van een toegewijd investeringsbedrijf voor digitale activa, bekend als Morgan Creek Digital. De dochteronderneming is mede opgericht door Yusko en Anthony Pompliano. In augustus 2020 voorspelde Pompliano dat Bitcoin uiteindelijk meer van de markt zal veroveren dan goud, waardoor de drempel van $ 400.000 wordt overschreden.