Bank of Korea waarschuwt voor herintroductie Kimchi Premium

//Bank of Korea waarschuwt voor herintroductie Kimchi Premium

Bank of Korea waarschuwt voor herintroductie Kimchi Premium

De Zuid-Koreaanse Centrale Bank (Bank of Korea, BOK) heeft een rapport uitgebracht waarin het adviseert over de zogenaamde “Kimchi Premium”. Volgens de BOK is meer overzicht en controle van de crypto markten vereist om de Kimchi Premium tegen te kunnen gaan. Dit ondanks eerdere maatregelen van de BOK die al in effect zijn getreden.

De Kimchi Premium refereert naar het feit dat er een groot prijsverschil bestaat tussen de Zuid-Koreaanse en internationale crypto beurzen. Vanwege de grote vraag naar cryptocurrencies in het land betalen Zuid-Koreaanse crypto investeerders vaak een hoge premium. Deze premium kan oplopen tot soms meer dan 50% voor onder andere Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), en andere grote cryptocurrencies. Kim Dong-Sup, een onderzoeker binnen de BOK voegde toe:

Prijsverschillen tussen binnen en buitenlandse cryptografische assets blijven keer op keer ontstaan, waarbij technische en institutionele factoren met negatief effect op kapitaal instromen moeilijk zijn op te lossen.

Eerder dit jaar had de BOK al maatregelen genomen om de premies tegen te gaan. Hierbij introduceerde het een ID-systeem waarmee anonimiteit op de beurzen niet langer mogelijk was. Als gevolg bewogen prijzen op Zuid-Koreaanse beurzen zich dichterbij die op internationale beurzen.

Volgens Kim Dong-Sup is de Kimchi Premium het resultaat van barrières die de instroom van buitenlandse crypto-arbitrage, ter reactie op een overvloed aan Zuid-Koreaanse vraag, verhinderen. Zulke barrières zijn ontstaan door een gebrek aan participatie van mainstream financiële instellingen, lage schaalbaarheid van blockchain-systemen en server overloads op Zuid-Koreaanse beurzen.

Het rapport van de BOK stelt dat vraag en aanbod naar cryptocurrencies beter met elkaar konden instemmen als deze barrières niet aanwezig waren geweest. Voornamelijk tijdens de crypto hype rond het einde van 2017 zou dit een groot verschil hebben gemaakt op de Zuid-Koreaanse beurzen.

Kim Dong-Sup waarschuwde dat de huidige maatregelen mogelijk niet genoeg zijn als er weer een grote groei in vraag zal plaatsvinden. Het prijsverschil, wat op dit moment zo’n 1,5% boven internationale beurzen staat, kan dus weer richting de Kimchi Premium oplopen.

Bron Crypto Insiders

By |2018-09-13T05:20:54+00:00september 13th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie