De Tesla CEO was het onderwerp van kritiek voor zijn duivelse aanpak om cryptocurrency markten te bewegen.
Tesla CEO Elon Musk is bekritiseerd voor het uitoefenen van wat velen zien als onverantwoordelijke invloed op de cryptocurrency markt. Musk nam regelmatig naar Twitter om memes en hot takes te posten over verschillende cryptocurrencies gedurende het grootste deel van 2021, niet in het minst Bitcoin (BTC) en Dogecoin (DOGE).

Musk voegde al snel een andere munt toe aan die lijst – CumRocket (CUMMIES). CumRocket wordt beschreven als een “revolutionair deflatoir token” dat bedoeld is om te worden gebruikt door mensen in de volwassen filmindustrie.

Op vrijdag plaatste Musk een cryptische tweet met drie woorden opgesomd: Canada, VS, Mexico. Waarnemers interpreteerden dit als Musk die brutaal het woord “CUM” schreef, en binnen enkele uren was de prijs van een weinig bekend token genaamd CumRocket meer dan verdubbeld.

Crypto trader
Automatisch handelen in crypto? Lees hier meer!

Spoel 24 uur vooruit, en Musk was weer bezig. Deze keer postte hij een reeks emoji’s die redelijkerwijs konden worden geïnterpreteerd als “CumRocket naar de maan”.

Binnen slechts 10 minuten, sprong de prijs van CumRocket van $0.06 naar $0.28 – een stijging van 366%. Voorspelbaar genoeg duurde de speculatieve stijging niet lang, en op het moment van publicatie was de prijs van het CUMMIES token teruggevallen naar ongeveer $0.07.

Een van de eerste Bitcoin (BTC) exchange operators en mede-oprichter van Zap Protocol, Nick Spanos vertelde dat hij gelooft dat veel van Musk’s markt bewegende activiteit is ontworpen om zich meer activa toe te eigenen tegen een goedkopere prijs dan hij anders zou hebben.

“Musk schaadt talloze mensen die minder fortuinlijk zijn dan hij in zijn egoïstische shilling en bewegingen om goedkopere munt te krijgen,” zei Spanos.

Het belangrijkste voorbeeld hiervan, indien waar, zou misschien Musk’s aankondiging zijn dat Tesla voor $1,5 miljard aan Bitcoin had gekocht en dat het autobedrijf BTC zou accepteren voor betaling. Minder dan een paar weken later maakte Musk een snelle ommekeer in zijn mening over Bitcoin, dat hij bespotte vanwege de impact op het milieu, en verwijderde hij het als betaaloptie op de Tesla website.

“Zelfs als Musk gewoon genoeg had van Bitcoin, zijn tweets aan meer dan 50 miljoen volgers komen neer op roekeloosheid en misbruik van vertrouwen.” zegt Spanos

“Mensen geloven in Bitcoin omdat het een weg is naar monetaire onafhankelijkheid van centrale banken, en hij tast hun vertrouwen aan met roekeloze tweets en misbruik van invloed. In plaats van een rolmodel te zijn, onthult hij minder gunstige oereigenschappen.”

Musk heeft eerder gezegd dat hij elk onderzoek door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission naar het effect dat zijn tweets hebben gehad op de cryptomarkt zou verwelkomen. Spanos zei dat Musk’s arrogantie en hebzucht betaald zullen moeten worden, hetzij aan de SEC, hetzij aan anonieme hackersgroepen, zoals Anonymous. (Anonymous heeft sindsdien de verantwoordelijkheid voor de video gericht aan Elon Musk ontkend).

“Arrogantie en hebzucht kunnen hem niet behoeden voor consequenties. Als de SEC hem niet gaat bestraffen voor het manipuleren van markten zoals ze eerder deden, zullen de activisten dat misschien wel doen,” zei Spanos.

“Het is niet moeilijk om je een scenario voor te stellen waarbij mensen die hun leven toevertrouwen aan zijn technologie, incidenten zouden kunnen meemaken waarbij dat vertrouwen misschien zelfs catastrofaal eindigt,” voegde hij eraan toe.

Bitvavo

Zoals gemeld door de BBC, verloor een vrouw 9.000 Britse ponden ($12.700) in een Bitcoin zwendel die valselijk werd gepresenteerd als een officieel weggevertje door Elon Musk. Dergelijke nep weggeefacties zijn niets nieuws in de cryptocurrency ruimte, maar zou deze ook hebben plaatsgevonden als Musk zichzelf niet al vooraan in het middelpunt van de cryptosfeer had geplaatst?

Wat het antwoord ook is, Spanos gelooft dat Musk’s tijd beter kan worden besteed aan het daadwerkelijk gebruiken en implementeren van blockchain technologieën en het uitvinden van manieren voor mensen om hun eigen niveau van economische vrijheid te bereiken.

“Als ik Elon was, zou ik mijn penetratietests dubbel controleren en meer tijd besteden aan het implementeren van blockchain-oplossingen en manieren vinden om de mensen te helpen hun hoogste niveau van vrijheid te bereiken,” zei Spanos.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer over automatisch handelen met trading software (bot).