Argentinië installeert in tijden van crisis berg aan Bitcoin-geldautomaten

//Argentinië installeert in tijden van crisis berg aan Bitcoin-geldautomaten

Argentinië installeert in tijden van crisis berg aan Bitcoin-geldautomaten

Argentinië wil tegen het einde van het jaar 30 nieuwe geldautomaten voor Bitcoin klaar hebben voor gebruik als respons op de economische crisis in het land.

Athena Bitcoin, een Amerikaans bedrijf gespecialiseerd in cryptocurrency-geldautomaten gaat deze 30 nieuwe automaten binnenkort in Argentinië installeren. Het bedrijf had vorige maand al twee Bitcoin-automaten in de hoofdstad Buenos Aires geplaatst.

De Odyssey Group, tevens een Amerikaans bedrijf gespecialiseerd in crypto-automaten, geeft aan tegen het einde van 2018 150 Bitcoin-geldautomaten te willen installeren in Argentinië en nog eens 1.600 tegen het eind van 2019. De Odyssey Group geeft aan dat zij verwacht dat 80% van de eerste 150 automaten begin 2019 operationeel zal zijn.

Argentinië begint cryptocurrencies steeds meer te omarmen terwijl het land kampt met een economische crisis zit. De peso, de Argentijnse fiat-valuta, is 50% waarde gedaald dit jaar. Argentinië volgt hiermee Venezuela op dat ook in een economische crisis zit en begonnen is met het omarmen van cryptocurrencies.

Athena Bitcoin heeft al 12 Bitcoin-automaten staan in Columbia. Dante Galeazzi, operationeel manager bij Athena Bitcoin, zegt het volgende:

Tegenwoordig groeien de geldautomaten met cryptocurrency in de wereld exponentieel. In Argentinië waren er geen commerciële geldautomaten en het idee was om als eerste de markt te veroveren. Met valuta devaluaties zagen we een piek in Bitcoin-transacties. We zien dat als een waarborg voor [de peso’s] waarde, evenals een mogelijkheid om in de markt te investeren.

De crypto-geldautomaten zullen eerst alleen Bitcoin (BTC) ondersteunen, maar Athena Bitcoin wil daar uiteindelijk ook andere cryptocurrencies als Bitcoin Cash (BCH), Ethereum (ETH) en Litecoin (LTC) aan toevoegen.

Zowel Athena Bitcoin als de Odyssey Group hebben aangegeven dat zij ook in andere Zuid-Amerikaanse landen als Chili, Mexico en Brazilië willen gaan uitbreiden.

Bron Crypto Insiders

By |2018-10-06T08:39:59+00:00oktober 6th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie