Terwijl veel analisten geloven dat Bitcoin voorbestemd is voor zes cijfers als de support op $40.000 stand kan houden, voorspellen anderen een op handen zijnde bear cycle.

De prijs van Bitcoin is voor het eerst in zes weken onder de $40.000 gezakt.

De daling vond plaats aan het einde van de dag op 21 september, waarbij de BTC-prijs met 16% daalde van bijna $47.300 aan het begin van de dag, naar een lokaal dieptepunt van $39.650 om ongeveer 21.00 uur UTC. De beweging markeert een 25% retracement vanaf BTC’s lokale hoogtepunten boven de $50.000 op 7 september.

De terugval komt echter nadat Bitcoin meer dan 80% won sinds de top van 29.300 dollar op 20 juli en vervolgens de piek van begin september bereikte. Bitcoin heeft zich sindsdien hersteld en handelt nu net boven $42.000.

Bitcoin was niet de enige met een scherpe prijsdaling op 21 september, met 29 van de top 30 crypto activa door marktkapitalisatie die een 24-uurs daling ondergingen volgens CoinGecko.

Volgens de crypto Fear & Greed Index, valt de neerwaartse prijsactie samen met een sentiment van “extreme angst” in de markt. Slechts een maand geleden signaleerde de metriek “extreme hebzucht”.

Sommige uitgesproken critici van crypto’s hebben de dip aangegrepen om apocalyptische voorspellingen te doen voor de markten, waarbij “Mr. Whale” aan zijn 300.000 volgers op Twitter verkondigde dat “de bearmarkt hier is.”

De beruchte gold shill Peter Schiff deed mee en voorspelde dat de groei van altcoins binnenkort “de vraag zal overweldigen” totdat “de cryptobubbel knapt”, terwijl Bitfinexed gelooft dat de kredietproblemen van de Chinese vastgoedgigant Evergrande de reserves van Tether en de bredere cryptomarkten zullen bedreigen door systemische risico’s.

De prijsdaling kwam ook in de nasleep van SEC-voorzitter Gary Gensler die stablecoins vergeleek met pokerchips en opriep tot strengere regulering van de sector.

Een groot deel van Crypto Twitter meldt echter ijverige dip-buying in reactie op de marktactie, waarbij sommige analisten beweren dat Bitcoin klaar is voor een herstel als de prijzen boven de lokale steun blijven.

Galaxy Digital CEO Mike Novogratz verscheen op CNBC om aan te bieden dat hij zich niet “nerveus” zal voelen, tenzij BTC er niet in slaagt om boven de $40.000 te blijven en Ether onder de $2.800 crasht. “Zolang die [prijsniveaus] standhouden, denk ik dat de markt in goede vorm is,” voegde hij eraan toe.

Novogratz is niet de enige die het ruwweg $ 40.000-niveau als een kritieke steunzone voor BTC ziet, met de populaire analist William Clemente III die onlangs beweerde dat het onwaarschijnlijk is dat Bitcoin onder de $ 39.000 zal vallen vanwege zijn liquide aanbodvloer en “real-time schaarste.”

Kijkend naar het vierde kwartaal, merkt influencer Lark Davis op dat het laatste kwartaal van zowel 2013 als 2017 rally’s van meer dan 300% respectievelijk zagen toen vorige bull cycli een hoogtepunt bereikten, en speculeerde dat de mogelijke goedkeuring van een Bitcoin exchange-traded fund (ETF) in de Verenigde Staten de prijzen opnieuw zou kunnen laten vliegen.

Cryptocurrency traden kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goed rendement kan worden behaald. Lees meer over traden in de crypto trading gids of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot voor automatisch handelen.

Wordt lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen.

Lees hier meer Cryptocurrency nieuws.