De totale marktkapitalisatie van cryptocurrency daalde met meer dan $ 200 miljard, terwijl de prijs van Bitcoin daalde tot $ 30.229 en altcoins corrigeerden scherp.

De euforie op de cryptocurrency markt werd op 11 januari onderdrukt, omdat de meeste altcoins hun prijzen met meer dan 20% zagen dalen doordat de prijs van Bitcoin sterk daalde.

Na op 10 januari onder het support niveau van $ 40.000 te zijn gezakt, nam de verkoopdruk voor Bitcoin (BTC) van de ene op de andere dag toe en duwde de prijs van de beste cryptocurrency zo laag als $ 30.229 voordat een sterk support niveau werd bereikt.

Bitcoin kopen met iDEAL zonder commissie? Dat kan bij Bitvavo!

De snelle prijsdaling leidde ertoe dat meer dan $ 2,7 miljard aan futures contracten werd geliquideerd en de lange kaarsen op de prijsgrafiek van Bitcoin laten zien dat de cascade van liquidaties snel plaatsvond toen de prijs daalde van $ 41.000 naar $ 32.229.

Dagelijkse marktprestaties van cryptocurrency. Bron: Coin360

Mark Cuban, eigenaar van Dallas Mavericks, maakte van de neergang van de markt geen gelegenheid om erop te wijzen dat de markt voor cryptocurrency identiek is aan de internetbel voor aandelen uit de jaren negentig.

Cuban zei dat “Kijkend naar de handel in cryptovaluta, het net zoiets is als de internetaandelenbubbel”, maar hij voegde eraan toe dat Bitcoin, Ether en “een paar anderen” waarschijnlijk het pad van Amazon en eBay zullen volgen en hun waarderingen zullen blijven zien stijgen.

Degenen met een beetje meer skin in het spel, zoals Celsius CEO Alex Mashinsky, zien de recente daling als een gezonde prijscorrectie en Mashinsky liet doorschemeren dat er een mogelijkheid is dat BTC zo laag als $ 16.000 daalt voordat hij zijn opwaartse trek hervat.

Traditionele markten voelen de druk

Ook de traditionele financiële sector kwam maandag onder druk te staan ​​doordat de politieke situatie in de Verenigde Staten voor spanning en onzekerheid blijft zorgen over de toekomst van het land en de economie.

De S&P 500, Dow en de NASDAQ eindigden de dag allemaal in het rood met respectievelijk 0,66%, 0,29% en 1,55%, terwijl big-tech- en FAANG-aandelen hun laagste niveau bereikten sinds 26 november.

Analisten zeggen dat de markt toe was aan een correctie

Bijna elke keer dat de BTC-prijs met duizenden dollars daalt, komen beren, doomers en nocoiners uit de netherscape om oproepen uit te brengen tot de dood van Bitcoin.

Gezien het feit dat de prijs van Bitcoin in minder dan een maand is gestegen van $ 17.586 op 11 december naar $ 41.950, beschouwt David Lifchitz, CIO bij ExoAlpha deze terugval als een ‘gezonde correctie door slimme instellingen die BTC kochten van $ 20.000 tot $ 30.000’.

Lifchitz vertelde:

“Een verontrustend teken was niet dat de prijs van Bitcoin aan het stijgen was, maar de snelheid ervan, d.w.z. de snelheid waarmee het bewoog. Van half december tot eind december 2020 verdubbelde de mediane amplitude van de dagelijkse bewegingen in Bitcoin tot 8,1%, en vervolgens bijna weer verdubbeld van 1 januari 2021 tot 10 januari tot 15,3%. Hoe groter de amplitude, hoe meer uitwisselingen er gedurende de dag plaatsvonden tussen kopers en verkopers. Dit is echter een gezonde correctie om de buitensporige groei van de afgelopen 10 dagen weg te werken, waardoor Bitcoin een nieuwe basis kan bouwen richting $ 50k en meer. “

Aanwijzingen voor de drijvende kracht achter recente prijsbewegingen kunnen ook worden gevonden door patronen te analyseren die opkomen op sociale media.

Bitcoin prijs versus dagelijks sentiment. Bron: TheTIE

Volgens Joshua Frank, CEO en oprichter van TheTie, een alternatief platform voor sociale gegevensanalyse, geeft het gebrek aan Bitcoin Twitter vermeldingen in december 2020 aan dat een klein aantal grote investeerders de prijsstijgingen dreef.

In privé commentaar zei Frank:

“Op 3 januari bereikten zowel Bitcoin als crypto 24-uurs tweet volume een recordhoogte. De interesse van de detailhandel is doorgegaan tot de tweede week van januari en de gemiddelde maandelijkse Twitter-gesprekken rond Bitcoin zijn nu op een recordhoogte in januari. Het is niet verwonderlijk dat deze toename van Twitter-activiteit overeenkomt met een lokale top op Bitcoin. “

BTC / USD dagelijkse grafiek. Bron: Coin360

De Ether (ETH) -prijs werd ook zwaar getroffen door de neergang van vandaag en daalde tot $ 914 voordat er ondersteuning werd gevonden. Op het moment van schrijven is ETH 16,33% gedaald en wordt verhandeld op $ 1.033. Van de top 50 cryptocurrency projecten is Neo (NEO) het enige token dat momenteel in het groen handelt, met een stijging van 1,5% en handelend tegen $ 22,52.

De totale marktkapitalisatie van cryptocurrency bedraagt ​​nu $ 847 miljard en het dominantie percentage van Bitcoin is 68,9%.

Meer Bitcoin nieuws.

Bitcoin koers in Euro: