De economische situatie van de Verenigde Staten is de laatste tijd verslechterd, met inflatiecijfers die in 40 jaar niet zijn voorgekomen. Hierdoor heeft de Fed duidelijk hun werk gekaderd en ze zijn naar verluidt begonnen met het nemen van maatregelen. Fed. voorzitter Jerome Powell hield iets meer dan een week geleden een toespraak waarin hij de positie van de Fed als militant en agressief omschreef en waarschuwde voor de pijn die komen gaat als er maatregelen worden genomen.
Marktstrateeg waarschuwt voor de gevolgen
De Fed is niet bepaald terughoudend geweest over wat de gevolgen van de hoge inflatiecijfers en de houding van de Fed zouden zijn. De Fed-baas had uitgelegd dat het enige tijd zou kosten om de economie te herstellen en de prijsvolatiliteit te normaliseren, waarbij hij iedereen liet weten dat hier een prijs voor betaald zou moeten worden.
Een van de pijnpunten die naar verwachting zal worden gevoeld, werd onlangs benadrukt door marktstrateeg Todd ‘Bubba’ Horwitz. Horwitz, die de hoofdmarktstrateeg is bij Bubba Trading, heeft in een recent interview met Kitco een behoorlijk gruwelijk beeld geschetst op basis van de houding van de Fed.

De strateeg legt uit dat de aandelenmarkten een klap zouden krijgen, aangezien de aandelenmarkt nog eens een daling van 50% zou kunnen optekenen. Hij legde uit dat dit allemaal onderdeel is van een plan om de “Grote Reset” te creëren. Een neveneffect van deze reset zou zijn dat de middenklasse volledig zou verdwijnen.
Horwitz noemde de opmerkingen van Powell “die van een idioot” en wees erop dat het ergste nog moet komen. “Wacht maar tot de olieprijs weer omhoog schiet,” zei Horwitz. “Wat denk je dat er dan met de inflatie gaat gebeuren? We gaan dit jaar een voedseltekorten en voedselrellen krijgen in veel landen.”
Is Bitcoin het antwoord?
In het verleden heeft Bitcoin zich onafhankelijk van de aandelenmarkten kunnen ontwikkelen. Maar met de toename van institutionele adoptie, is de lijn tussen de prestaties van bitcoin en die van de aandelenmarkt vervaagd.
De correlatie tussen bitcoin en de aandelenmarkt is groter dan ooit, wat betekent dat wat de aandelenmarkt beïnvloedt, waarschijnlijk zijn weerslag zal hebben op de prijs van bitcoin. Maar de digitale activa blijven nog steeds vrij van de controle van een gecentraliseerde instantie, waardoor het een betere optie is in tijden waarin grote onrust wordt voorspeld voor de markt.
Om Bitcoin een levensvatbare optie te laten zijn, als Horwitz’ voorspellingen juist zijn, zou het de huidige correlatie moeten worden doorbroken en op eigen kracht moeten gaan bewegen. Op die manier zal de prijs enkel bepaald worden door vraag en aanbod en niet door wat er gebeurt op de aandelenmarkt.
Vorig jaar was de prestatie van BTC veel beter dan die van de topaandelen, maar dat was toen de correlatie veel lager was. Bitcoin heeft echter vaak bewezen een beter alternatief te zijn tegen hoge inflatie, vanwege zijn gedecentraliseerde aard.
Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en kom naar de Telegram om mee te discussiëren.