Amerikaanse SEC schort handel in Bitcoin- en Ethereum-ETN’s op

//Amerikaanse SEC schort handel in Bitcoin- en Ethereum-ETN’s op

Amerikaanse SEC schort handel in Bitcoin- en Ethereum-ETN’s op

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft op zondag 9 september een bevel uitgevaardigd dat de handel in Bitcoin Tracker One en Ether Tracker One stop moet zetten. De twee op Bitcoin (BTC) en Ether (ETH) gebaseerde beleggingsproducten, zogenaamde exchange-traded notes (ETN’s) worden op de Zweedse beurs Nasdaq Stockholm gelist onder respectievelijk het ticker symbol CXBTF en CETHF.

Na het uitblijven van een Bitcoin-ETF (exchange-traded fund) vorige maand werd er vanuit de Verenigde Staten verheugd gereageerd op het nieuws dat de Bitcoin-ETN ook in dollars gelist werd op de Zweedse beurs. Velen beschouwden dit alternatief als manier voor Amerikaanse investeerders om toegang te krijgen tot de crypto-markt.

De ETN’s worden aangeboden door XBT Provider AB, een in Zweden gevestigde dochteronderneming van het Britse CoinShares Holdings. Het bedrijf had in mei 2015 de primeur toen het de eerste op Bitcoin gebaseerde ETN lanceerde op een gereguleerde beurs. De Ether Tracker One volgde in oktober 2017.

Maar nu heeft de SEC afgelopen zondag de handel in de Bitcoin- en Ether-ETN’s van XBT Provider (voor Amerikaanse beleggers) opgeschort. De Amerikaanse waakhond wees op “een gebrek aan actuele, consistente en accurate informatie” in de twee investeringsinstrumenten na hun toetreding tot de Amerikaanse markt vorige maand. In een officiële verklaring van de SEC staat dat de “commissie de handel in de securities CXBTF en CETHF tijdelijk heeft opgeschort vanwege de verwarring onder marktdeelnemers met betrekking tot deze instrumenten”. Verder meldt de SEC:

De commissie is van mening dat het openbaar belang en de bescherming van [Amerikaanse] beleggers een opschorting van de handel in de securities van bovenvermelde onderneming [XBT Provider] vereisen.

The Securities and Exchange Commission announced the temporary suspension of trading in the securities Bitcoin Tracker One (“CXBTF”) and Ether Tracker One (“CETHF”) commencing at 5:30 pm EDT Sept. 9, 2018 and terminating at 11:59 pm EDT Sept. 20, 2018. https://t.co/5z1vEYFBFB

— SEC_News (@SEC_News) September 9, 2018

Hoewel de beslissing van de SEC voor (Amerikaanse) crypto-enthousiastelingen schokkend kan overkomen, dienen zij zich wel te realiseren dat de SEC slechts haar werk doet om Amerikaanse beleggers te beschermen. De op BTC en ETH gebaseerde ETN’s zijn gereguleerd en werden aanvankelijk in Zweden aangeboden. In dat opzicht staat de Amerikaanse toezichthouder in haar recht om de handel in de beleggingsproducten op te schorten, als er onder Amerikaanse belanghebbenden verwarring bestaat over wat deze producten werkelijk zijn.

Bron Crypto Insiders

By |2018-09-11T07:46:48+00:00september 11th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie