Amerikaans congreslid dient wetsvoorstellen in om blockchain en cryptocurrencies te stimuleren

//Amerikaans congreslid dient wetsvoorstellen in om blockchain en cryptocurrencies te stimuleren

Amerikaans congreslid dient wetsvoorstellen in om blockchain en cryptocurrencies te stimuleren

Tom Emmer, republikein en Amerikaanse congreslid, is volgens een persbericht gepubliceerd op 21 september van plan om drie wetsvoorstellen in te dienen omtrent blockchain-technologie en cryptocurrency.

De nieuwe wetgeving is bedoeld voor de ondersteuning en ontwikkeling van blockchain-technologie alsmede het creëren van een veilige haven voor belastingbetalers die een opgesplitst digitaal vermogen hebben. Tom Emmer legt uit:

De Verenigde Staten moeten prioriteit geven aan het versnellen van de ontwikkeling van blockchain-technologie en een omgeving creëren die de Amerikaanse particuliere sector in staat stelt te bewegen naar innovatie en verdere groei, daarom introduceer ik deze wetsvoorstellen.

De drie wetsvoorstellen zijn genaamd: de ‘Resolution Supporting Digital Currencies and Blockchain Technology,’ de ‘Blockchain Regulatory Certainty Act’ en de ‘Safe Harbor for Taxpayers with Forked Assets Act.’

Emmer wil met deze wetsvoorstellen een “eenvoudige juridische omgeving” creëren waarin het uitdelen van boetes aan mensen die opgesplitste digitale valuta bezitten wordt ingeperkt. In ieder geval totdat de Internal Revenue Service (IRS), oftewel de Amerikaanse belastingdienst, voor een betere formele regelgeving zorgt.

Belastingbetalers kunnen zich alleen aan de wet houden als deze duidelijk is.

Aldus het congreslid. Ondertussen heeft Emmer de functie van medevoorzitter van de Congressional Blockchain Caucus (CBC) bekleed. Het CBC is een platform voor actoren uit de blockchain-industrie en de overheid om gezamenlijk onderzoek op te verrichten naar de implicaties van blockchain-technologie en digitale valuta.  

Bron Crypto Insiders

By |2018-09-24T07:13:16+00:00september 24th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie