Terwijl Bitcoin strijdt om $ 9.000 te bereiken, zegt Fundstrat hoofd analist Tom Lee dat de echte FOMO gaat komen wanneer Bitcoin $ 10.000 bereikt. FOMO staat voor Fear Of Missing Out oftewel bang zijn om de boot te missen.

Bitcoin FOMO levels schieten omhoog

Permabull en Fundstrat hoofdanalist Tom Lee heeft gezegd dat de “echte FOMO” gaat opdrijven zodra Bitcoin de mijlpaal van $ 10.000 inhaalt.

Lee legde de verklaring af naar aanleiding van een tweet door journalist Adam Samson van de Financial Times. Samson beweerde dat naar zijn mening Bitcoin op weg was naar ‘level 10 FOMO’ en hij refereerde aan een grafiek van Fundstrat met de suggestie van niveau 5 FOMO wordt geactiveerd wanneer Bitcoin $ 8.900 opnieuw behaald en dat is ‘gelijk aan het behalen van $ 3.200 in 2017.’

Eerder voorspelde Lee ook dat de prijs ergens dit jaar $ 10.000 zal bereiken.

De grafiek maakt deel uit van een Fundstrat onderzoek waarin de FOMO niveau’s van de Bitcoin markt zijn ingedeeld van 1 tot 10 en volgens de grafiek vertegenwoordigt een hogere prijs het groeiende sentiment van beleggers dat de prijs van Bitcoin op het punt staat aanzienlijk in waarde toe te nemen.

Opvolgende aan de recente prijs beweging van BTC boven $ 6.950 leidde tot het ‘baby’-niveau van FOMO. Investeerden beleggers bewogen zich voorzichtig in de digitale asset. Zodra Bitcoin de $ 8.340 weerstand brak begon een “medium” niveau van FOMO.

$ 10.000

In zijn tweet verduidelijkte Lee dat de “echte FOMO” die begint wanneer BTC / USD $ 10.000 overstijgt “een prijsniveau is dat slechts in 3% van alle dagen is gezien [en] wiskundig equivalent is aan het overschrijden van BTC $ 4.500 in 2017.” Lee’s beoordeling is opwindend, maar niet iedereen binnen de crypto gemeenschap is overtuigd.

Een aantal Twitter-gebruikers tweeten twijfels over Lee’s ‘valse gelijkwaardigheid’ en een paar hebben gezegd dat Bitcoin FOMO geen piek gaat bereiken totdat de top cryptocurrency de vorige all-time high inhaalt, omdat dit het ‘psychologische punt is waar alle toeristen denken’ het Bitcoin-ding heeft benen. “

Twitter-gebruiker John Silvestro vindt vergelijking van $ 4500 niet correct, omdat het toen een all time high was.

Silvestro beweerde dat de retroactieve vergelijking van de twee periodes een “valse gelijkwaardigheid” is en hij suggereert dat een meer accurate vergelijking voor 2017’s all-time high Bitcoin vandaag $ 77.000 moet zijn.

Gaat FOMO op 10k of 20k komen?

Investeerders die lang in Bitcoin zitten zijn er van overtuigd dat deze langzaam blijft doorstijgen en dat de FOMO langzaam mee blijft stijgen. Zeker met het halving event dat mei 2020 gaat plaatsvinden in Bitcoin worden nieuwe all time highs verwacht.

Momenteel is het digitale activa aan het consolideren en worstelt om boven de $ 8.750 te blijven, wat volgens veel analisten een cruciale prijs is om te onderhouden, zodat Bitcoin een run kan maken over de $ 9.000.

Wat verwachten jullie?