Als nieuwkomer op de markt kan ik me voorstellen dat je door de grote selectie aan platforms die je wordt aangeboden je niet goed weet welke keus je hierin moet maken. Het is geheel afhankelijk van waar je precies staat qua kennis en achtergrond in de crypto wereld en wat je precies wilt. Wil je kopen, verkopen en of traden? Deze LiteBit review geeft antwoord op deze vragen.

Ben je een beginner in het traden van cryptocurrencies dan is het vrij normaal dat je hier nogal sceptisch in kan zijn. Wat zijn de mogelijkheden? LiteBit is een erkende broker in de cryptocurrency industrie sinds het begin. Als beginnende trader zal je jezelf een vraag moeten stellen? Wat maakt LiteBit beter dan andere brokers? Wat zijn de kosten? Hoe makkelijk is de interface te lezen en hoe bedien ik deze? Hoe veilig kan ik handelen en crypto bewaren? Misschien helpen de antwoorden op deze vragen je een beter beeld te vormen en zodoende dat je voor jezelf een goede keus kan maken.

Je kan met LiteBit traden en uitwisselen en hebt daarin een keuze uit meer dan 50 verschillende cryptocurrencies op je mobiel of andere mobiele apparaten of met je desktop.

Voor degene die gebruik maken van de Satoshi Trading Bot is het handig om zelf te handelen op een ander platform zoals LiteBit, omdat de bot dan het Bitvavo/Binance account voor zichzelf kan gebruiken zonder dat dit in de war komt met eigen trades/hodlen of andere zaken.

Met andere woorden kan de wereld van crypto aan je voeten liggen. Maar welke obstakels zal ik tegenkomen onderweg? Laten we onderzoeken hoe LiteBit kan meten aan de verwachtingen en hoe de condities zijn om je in deze verwachtingen tegemoet te komen?

De achtergrond van Litebit:

LiteBit is misschien niet de populairste crypto exchange maar is wel een van de oudste in de industrie.

Litebit is begonnen als startup door twee crypto enthousiasten die traden makkelijker wilden maken voor beginners.  De eerst vermelde munt kan je zelf denk ik wel raden; Litecoin gevolgd door Bitcoin en is nu al uitgebreid tot een keuze uit meer dan 50 verschillende cryptocurrencies waarmee je kan traden.

De groei van Litebit was trouw en gestaag waardoor dit opgemerkt werd door anderen hebben deze besloten hierin te investeren. De nieuwe website van LiteBit is in 2017 voor de bullrun de lucht in gegaan en heeft meerdere mensen verstrekt over heel Europa LiteBit doen ontdekken. LiteBit is hierna uitgegroeid tot een bedrijf met 14 werknemers van verschillende nationaliteiten en heeft zich gehuisvest in Rotterdam met uitzicht over de prachtige multiculturele havenstad.

LiteBit is hierna blijven groeien en is in 2019 en 2020 uitgeroepen en heeft de award ‘Beste Crypto Broker’ mogen ontvangen. Kan dit je vertrouwen in LiteBit niet enigszins vergroten?

Het wordt nog beter als je de kernwaarden van Litebit opzoekt.

We komen hier in het volgende onderwerp nog verder op terug.

Voor wie is LiteBit bestemd?

LiteBit is een van de weinige Brokers met een breed scala aan cryptocurrencies om mee te traden. Als je van plan bent in een minder bekende altcoin te investeren dan is er goede kans dat je deze op het platform vindt. Het betalen hiervoor is makkelijk en gebruiksvriendelijk omdat LiteBit verschillende betalingsmogelijkheden aanbiedt. Je bent hier ook niet verplicht om een crypto wallet naar wallet transfer te maken om voor je crypto te betalen.

LiteBit biedt een uitstekende customer support aan, je kan direct chatten met het customer supportteam met gebruik van de live chat. Als je weet dat de EU-regels en wetten strikt hanteert met betrekking tot data security en privacy en het hoofdkantoor van LiteBit in Rotterdam is gevestigd dan zijn zorgen niet nodig. Jouw cryptos worden veilig bewaard in je eigen beveiligde wallet.

De interface is gebruiksvriendelijk en heeft weinig verschillende features, maar wel genoeg om een onervaren trader succesvolle trades te laten bewerkstelligen. LiteBit is niet bestemd voor een doorgewinterde trader.

Litebit regelgeving

Litebit begrijpt de risico’s op hun gebied vooral als je weet dat het een dagelijks trading volume van meer dan $15 miljoen wordt verplaatst op dit platform. Zij weten ook dat beveiliging een grote rol heeft in wat voor reputatie zij willen behouden. In het verleden zijn er aanvallen geweest op het platform, waar overigens geen fondsen van klanten verloren zijn gegaan, maar die wel enige impact op het vertrouwen van derden in LiteBit.

Hoe is de naleving? LiteBit heeft regels vastgesteld aan reikwijdte van haar dienstverlening en kan zonder opgaaf van reden bepaalde personen voor bepaalde diensten weigeren als klant. Een klant moet zich binnen een maand na registratie identificeren en verifiëren.

Is dit niet het geval? Dan wordt je account verwijderd.

De onderstaande zaken moeten worden opgegeven als je wil traden met LiteBit:

  • Adresgegevens
  • Kopie van je ID
  • Bankgegevens

Meestal duurt het 24 uur voordat je aanvraag wordt doorgevoerd en gaat het automatisch.

De kosten

LiteBit brengt zoals de meeste brokers de kosten van het kopen of traden van crypto in rekening. De fee die wordt gevraagd zal per transactie en per currency verschillen. Als jij BTC ETH of XRP koopt zal er ongeveer 1% van je aankoopwaarde afgedragen moeten worden, zelfs op Binance, een van de meest bekende crypto exchanges brengt een fee van 1% in rekening dus hoef je je geen zorgen te maken dat je te veel betaald.  Als je altcoins wilt kopen zal er een iets andere fee in rekening worden gebracht die kan verschillen tussen de 2 en 5 procent. Je zou denken dat dit misschien iets aan de hoge kant ligt maar je kan deze (wat misschien een voordeel is) op uiteenlopende manieren betalen zelfs met een debit card,terwijl dat je bij andere exhanges alleen tegen BTC kan traden. Helaas kan er op LiteBit geen gebruik gemaakt worden van een creditcard.

Limieten

Gebruikers waarvan hun account nog niet is geverifieerd kunnen transacties doen voor een bedrag van 75 Eur per dag, met een limiet van 225 Eur per week en een maximum van 2100 Eur per maand.

Een geverifieerd account zal in een van de 3 lagen instromen. In de eerste laag heb je een limiet van 350 euro per dag, 1050 per week en 4200 EUR per maand. In de 2e laag zijn transacties van 500 EUR per dag, 3500 EUR per week en 14000 EUR per maand het maximum en als je account wordt ge-upgrade naar een 3e laag account kan je transacties doen van rond de 35000 EUR per dag, 245000 per week en 500000 EUR per maand.

Hoe werkt het?

Eerder in dit artikel hebben wij al verteld dat LiteBit zich richt op nieuwkomers op de markt en probeert het kopen, verkopen en of traden voor deze doelgroep te vergemakkelijken. In de interface zijn er knoppen waaronder een ‘koop Bitcoin’ knop voor gebruikersgemak. Er is een mogelijkheid om een prijs alert te krijgen via de mail om crypto te kunnen kopen op de koers van jouw keuze. Je kan op een simpele manier op welk moment en waar dan ook crypto verhandelen via LiteBit met de mobiele app die verkrijgbaar is op Google Play Store en in de Apple store

Customer service

Mocht je nog problemen ondervinden kan je de customer service via de chat 24/7 of telefonisch van 9 tot 9 bereiken.  Ook via de mail is LiteBit bereikbaar en doen zij hun uiterste best doen om je vraag binnen 24 uur te behandelen.

Terugkomend op het begin van dit bericht, als nieuwkomer op de markt is de keuze vaak reuze maar is het doel om kennis te maken met Litebit hopelijk bereikt.

Conclusie:

Op het eerste oog ziet de website er uitnodigend en vriendelijk uit en bij het aanmelden merk ik hoe gebruiksvriendelijk LiteBit is. Alles is erop ingericht om zo duidelijk te zijn en gemakkelijk de stappen voor de aanmelding te kunnen doorlopen. De interface is overzichtelijk, weinig poespas en lokt uit tot het gebruiken van of het uitproberen van de verschillende mogelijkheden die LiteBit biedt.

Het betalen is heel eenvoudig en kan met iDeal, creditcard en Bancontact.

De kosten die in rekening worden gebracht voor het kopen en verkopen en of traden vind ik te persoonlijk om te beoordelen. Wat een voordeel is aan het gebruiken van LiteBit dat de klant meerdere opties heeft om geholpen te worden en hij of zij weet dat hij ergens met vragen terecht kan. Dit weegt misschien op tegen de kosten die moeten worden afgedragen mocht men deze aan de hoge kant vinden.

LiteBit biedt meer dan 50 verschillende cryptocurrencies in hun portfolio aan. De klantenservice is van 9 tot 9 te bereiken, je kunt gebruik maken van de chat om vragen te stellen en anders worden mails over het algemeen binnen 24 uur beantwoord. LiteBit voldoet aan zijn missie voor nieuwkomers op de markt.  

Pluspunten opgesomd: Gebruiksvriendelijk, gemakkelijk, duidelijk, laagdrempelig, klantvriendelijk, servicegericht, overzichtelijk, bereikbaar, transparant, betrouwbaar.

Dit was het voor vandaag! Bekijk ook de LiteBit handleiding voor uitleg over het gebruik van LiteBit.

Cryptocurrency traden kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goed rendement kan worden behaald. Lees meer over traden in de crypto trading gids of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot voor automatisch handelen.

Wordt lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen.

Lees hier meer Cryptocurrency nieuws.