Alibaba’s Jack Ma: Blockchain in de toekomst wellicht zinloos, en wel hierom

//Alibaba’s Jack Ma: Blockchain in de toekomst wellicht zinloos, en wel hierom

Alibaba’s Jack Ma: Blockchain in de toekomst wellicht zinloos, en wel hierom

Jack Ma, oprichter van de Chinese online gigant Alibaba, heeft op 17 september tijdens de World Artificial Intelligence Conferentie in China, uit de doeken gedaan dat blockchain-technologie moet bewijzen dat het kan bijdragen aan een “groenere en meer inclusieve” toekomst. Mocht dat niet lukken dan is de technologie “zinloos”, zo meldt het Chinese cnBeta.

Jack Ma, die volgens Forbes meer dan $36.9 miljard waard is, refereert in zijn keynote niet alleen aan blockchain maar ook aan kunstmatige intelligentie (AI) en Internet of Things (IoT), in wat hij noemt de nieuwe “data age”.

De ‘data age’ is een grote kans voor fabrikanten om de industrie te hervormen. Maar blockchain en IoT zullen zinloze technologieën zijn tenzij ze de transformatie van de productiesector en de evolutie van de samenleving naar een groenere en meer inclusieve richting kunnen bevorderen.

Aldus Jack Ma. De oprichter van Alibaba had onlangs bekend gemaakt dat hij binnenkort met pensioen gaat. De Alibaba Group zou ondertussen meer dan $414 miljard waard zijn en haar mobiele betaal-app Alipay zou meer dan 450 miljoen gebruikers hebben.

De productiesector is altijd op zoek naar het efficiënter maken van haar productielijn. Deze nieuwe technologieën kunnen daarin uitkomst bieden. De sector, die geschat wordt op een waarde van $3,1 biljoen in China, groeit steeds meer in de richting van automatisering en het toepassen van robotica. De gedecentraliseerde technologie van blockchain heeft de mogelijkheid om efficiëntie te bevorderen. Toch staat de technologie nog in de kinderschoenen. Peer-to-peer netwerken op een blockchain kunnen gemiddeld 10 tot 50 transacties per seconde aan, maar deze schaalbaarheid zal in de toekomst verbeterd worden.

De Alibaba Group gaf al eerder deze zomer aan dat zij zich gaat inzetten voor blockchain-technologie. Toch is handel in cryptocurrency momenteel verboden in China. Ook transacties via het Alipay platfor zijn compleet geblokkeerd. Desondanks lijkt niet iedereen zich veel van dit verbod aan te trekken, een grote groep handelaren blijft namelijk het verbod omzeilen.

Bron Crypto Insiders

By |2018-09-19T03:20:07+00:00september 19th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie