Albert Heijn en Refresco maken sinaasappelsapketen transparant met blockchain

//Albert Heijn en Refresco maken sinaasappelsapketen transparant met blockchain

Albert Heijn en Refresco maken sinaasappelsapketen transparant met blockchain

Albert Heijn en Refresco hebben met blockchaintechnologie de productieketen van eigen merk houdbare sinaasappelsap inzichtelijk gemaakt. Nog nooit eerder konden consumenten de keten van een product als sinaasappelsap op deze manier volgen, zeggen beide partners.

Refresco is leverancier van het sap, dat afkomstig is van Louis Dreyfus Company (LDC Juice). Via een QR-code op de verpakking zien consumenten welke route de fles sinaasappelsap aflegt tot die in het schap staat.

Transparantie in de keten wordt steeds belangrijker, meent de keten. Albert Heijn heeft voor zijn 11.000 eigen merk-producten jarenlange samenwerkingen met vaste telers en leveranciers. In sommige gevallen kan het productieproces relatief eenvoudig inzichtelijk gemaakt worden, bijvoorbeeld bij groente- en fruit uit Nederland. Voor andere producten is het moeilijker omdat ze een langere keten hebben of uit meerdere ingrediënten bestaan. Met blockchain is dat makkelijker geworden.

Albert Heijn en Refresco zetten blockchain voor het eerst in bij AH houdbare sinaasappelsap. Het begint bij de sinaasappelboomgaarden van LDC Juice in Brazilië waar de vruchten geoogst worden. Daar wordt onder andere vastgelegd welke keurmerken de telers hebben voor voedselveiligheid en duurzaamheid. De blockchain bevat ook informatie over de sinaasappelen zelf, zoals de plukperiode en zoetheidsgraad. Zo kunnen klanten de details in de keten bekijken.

Alle sinaasappelboomgaarden van LDC Juice in Brazilië waar sinaasappelen geteeld worden voor AH houdbare sinaasappelsap zijn Rainforest Alliance gecertificeerd. Deze boerderijen helpen onder andere de natuur te beschermen en dragen positief bij aan betere werk- en leefomstandigheden voor boeren en hun families.

De blockchain is ontwikkeld in samenwerking met technologiepartner Supply Chain Information Management (SIM), de expert die met onderzoek, data en technologie volledig en continu inzicht in ketens mogelijk maakt.

Bron Emerce

By |2018-09-20T16:50:32+00:00september 20th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie