Afgevaardigde maant congres zich meer te concentreren op regulering crypto

//Afgevaardigde maant congres zich meer te concentreren op regulering crypto

Afgevaardigde maant congres zich meer te concentreren op regulering crypto

Congreslid Bill Huizenga heeft, in een interview met Bloomberg, erop aangedrongen dat het Amerikaanse congres zich meer moet concentreren op de regulering van cryptocurrencies. Hij zou graag meer overzicht zien in wat hij “vertroebelde en tamelijk ondoorzichtige” markten voor initial coin offerings (ICO’s) en cryptocurrency noemt.

Huizenga, Republikeins lid van het House Financial Services Committee (HFSC), is goede kanshebber om het HFSC te leiden (zolang zijn partij de meerderheid in het parlement behoudt), zei dat het congres moet samenwerken met toezichthouders om ervoor te zorgen dat beleggers in cryptocurrency beschermd worden. Hij zei dat instellingen als de Securities and Exchange Commission (SEC) of de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) de macht zouden kunnen krijgen om toezicht te houden op deze markten middels regels die vergelijkbaar zijn met de regels die nu gelden voor aandelen of valuta.

De Republikein uit Michigan zei dat zowel de Republikeinen als de Democraten, hoewel ze beide toegeven dat er actie vereist is, nog steeds geen overeenstemming bereikt hebben over hoe crypto-markten gereguleerd zouden moeten worden. Een belangrijke stap naar regulering zou zijn om overeenstemming te bereiken over hoe cryptocurrencies geclassificeerd moeten worden, zei Huizenga:

Iedereen probeert te achterhalen of het om vissen of vogels gaat, maar het blijkt een vogelbekdier te zijn. Het is een onbekend soort, of iets was er een beetje tussenin zit. Hoe gaan we daarmee om?

Bron Crypto Insiders

By |2018-07-30T07:35:45+00:00juli 30th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie