De ontwikkeling op het Cardano-netwerk heeft het platform een recordgroei laten zien, waarbij de nieuwe smart contracts functie meer ontwikkelaars blijft aantrekken.

Tussen 13 december 2021 en 13 januari 2022 is het aantal smart contracts op basis van Plutus, een op Cardano gebaseerd platform voor smart contracts, met 72 projecten gestegen van 897 naar 969.

Het stijgende aantal smart contracts op Cardano valideert het idee dat het netwerk waarschijnlijk gaat uitgroeien tot een belangrijke concurrent voor Ethereum die de ruimte domineert.

Laatste 30-daagse smart contracts op Cardano’s Plutus script. Bron: Cardano Blockchain Insights
Maak een account of ga naar trading bot.

Hoewel Cardano relatief een nieuwe speler is in deze sector, is de groei van de smart contracts met meer dan 8% in een maand een belangrijke mijlpaal nu het netwerk zich beweegt om de go-to blockchain te worden voor de ontwikkeling van gedecentraliseerde apps.

De smart contracts functie die volgde op de september Alonzo upgrade zag Cardano verschillende maatregelen nemen om ontwikkelaars te verleiden. Zo werd er een fonds van 4 miljoen dollar opgericht, dat bijna 800 projecten aantrok die van plan waren om de blockchain te gebruiken.

De prestatie komt nadat Cardano oprichter Charles Hoskinson onthulde dat de vertragingen in het uitrollen van de smart contract feature resulteerde in een negatieve perceptie. Hij erkent echter onder de indruk te zijn van de vooruitgang.

“We hebben de software drie keer moeten herschrijven; er waren grote veranderingen in architectuur en leveranciers. Er waren benaderingen die niet werkten; er waren, natuurlijk, vertragingen,” zei hij.

Het smart contract is een van de nieuwste functies die bijdragen aan de adoptie van Cardano. Zoals eerder gemeld door Finbold, was Cardano het meest ontwikkelde cryptocurrency project op Github in 2021, naast Kusama en Polkadot.

De ontwikkelingen van het netwerk zijn ook onderdeel van Cardano’s streven naar duurzaamheid. Met name de Cardano Foundation onthulde onlangs dat een restauratieproject met behulp van Cardano zijn oorspronkelijke doel van het planten van meer dan een miljoen bomen had bereikt.

Bitvavo
Koop voordelig 156 verschillende cryptocurrencies bij Bitvavo

De prijs van Cardano

Cardano achterban voorspelt dat de voortdurende netwerkupgrades en -adoptie waarschijnlijk als een katalysator zullen werken voor de groei van ADA, het eigen token van het netwerk. Bij het ter perse gaan werd ADA verhandeld op $ 1,27, een daling van 0,9% in de afgelopen 24 uur met winsten van meer dan 2% in de afgelopen zeven dagen.

ADA’s zeven daagse koersgrafiek. Bron: CoinMarketCap

Na de recente cryptocurrency marktcorrectie is ADA bezig met een herstel met NeuralProphet’s PyTorc gebaseerde prijsvoorspellingstool, die projecteert dat de munt zal stijgen naar $3,60 tegen 1 maart 2022.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en lees hier meer Crypto nieuws.