Het aantal bitcoins dat op exchanges staat, is in slechts drie dagen met 23.000 munten gedaald, ook al is de prijs van het activum aan een neerwaartse beweging bezig.

Ondanks de recente correctie waarbij bitcoin in een week tijd ruwweg 20% van zijn waarde verloor, suggereren on-chain gegevens dat de liquiditeitscrisis zou kunnen toenemen. In slechts drie dagen tijd hebben exchanges meer dan 23.000 munten zien afnemen, met een waarde van meer dan $1,3 miljard.

Begin direct! Maak een account

1,3 miljard dollar in BTC weggenomen van beurzen in drie dagen

Onder verwijzing naar gegevens van het blockchain analytics bedrijf Glassnode, schetste crypto analist Ali Martinez de recent versterkte bitcoin opnames van digitale activa handelsplatformen.

De on-chain informatie onthulde dat het aantal opnames een dramatische piek had gezien in de afgelopen paar dagen, ongeacht de prijsdaling van bitcoin. In totaal werden meer dan 23.000 munten van exchanges gehaald.

Bitcoin Sitting on Exchanges. Source: Glassnode
Bitcoin op beurzen. Bron: Glassnode

Dit viel samen met recente rapporten die aangaven dat een van de grootste BTC-whales zijn koopgolf had hervat, waarbij hij in dagen meer dan $200 miljoen aan activa had verzameld.

Het totale bedrag dat van exchanges werd gehaald is nog steeds aanzienlijk groter dan de aankopen van deze walvis, wat betekent dat een deel van de onttrekkingen interne transfers kunnen zijn geweest.

Desalniettemin betekent het nog steeds dat het aantal bitcoins dat op handelsplatforms staat in dagen aanzienlijk is gedaald, wat de verkoopdruk zou moeten verminderen.

Bitvavo
Koop voordelig 156 verschillende cryptocurrencies bij Bitvavo waaronder Bitcoin

Bitcoin-beleggers op winst

Zoals hierboven vermeld, heeft de primaire cryptocurrency een enorme correctie ondergaan sinds de piek die begin vorige week werd bereikt van $69.000. In ongeveer tien dagen verloor de asset 20% van zijn waarde en daalde eerder vandaag tot onder de 56.000 dollar.

Enigszins verwacht, heeft dit investeerders en hun posities geschaad. Verdere gegevens van het analytics bedrijf onthulden dat meer dan 17% van het totale BTC aanbod “onder water” is gegaan, wat betekent dat slechts 83% winstgevend is gebleven.

Dit heeft langetermijnhouders (LTH’s) echter niet afgeschrikt. Glassnode legt uit dat dergelijke investeerders hebben geweigerd om hun munten in paniek te verkopen.

“Na een piek van 13,5M BTC, hebben LTH’s de afgelopen maand slechts 100.000 BTC uitgedeeld, wat slechts 0,7% van hun totale holdings vertegenwoordigt.”

Het bedrijf voegde eraan toe dat een iets kleiner percentage van de LTH’s winst maakt in vergelijking met het algemene beeld – 78,7%. Niettemin beweerde Glassnode dat de meeste aankopen die rond de laatste prijstop kwamen van zogenaamde korte termijn houders kwamen, en zij zitten nu op ongerealiseerde verliezen.

Cryptocurrency traden kan heel lucratief zijn. Lees meer over traden in de crypto trading gids of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot voor automatisch handelen met een crypto trader.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en lees hier meer Crypto nieuws.