Volgens gegevens van Santiment is het aantal Bitcoin-whales (adressen die tussen de 100 en 1.000 BTC bezitten) aanzienlijk toegenomen, voorafgaand aan de stijging van de activa terug naar de vorige ATH. Meer dan 250 whales verschenen op het netwerk sinds 11 september.

Het toegenomen aantal Bitcoin-whales wordt ook gevolgd door een progressief toenemende exchange-uitstroom. Terwijl handelaren en beleggers fondsen weghalen van exchanges, hebben ze geen andere keuze dan ze in hun wallets aan te houden; vandaar dat het netwerk te maken krijgt met een toenemend aantal nieuwe bezitters van vermogen.

Aan de andere kant kan het toenemend aantal bezitters in verband worden gebracht met de snelle en aanzienlijke toename van de marktkapitalisatie van Bitcoin. De huidige prijsactie wordt gevolgd door een groei van 40%, wat op zichzelf zowel institutionele als particuliere beleggers aantrekt.

Santiment data
Bron: Santiment

Naast de toenemende populariteit van cryptocurrency onder het grote publiek, is het nieuws van de aanstaande ETF-goedkeuring een sterk risk-on signaal voor institutionele beleggers. Eerder werd gemeld dat de markt een sterke instroom van fondsen kan zien direct nadat fysiek-ondersteunde ETF’s zijn goedgekeurd.

Bitvavo

Volgens de gegevens van Santiment heeft de meerderheid van de whales de vorige marktcorrectie doorstaan en hoeft slechts een minderheid van de grote houders hun coins van de hand te doen. De huidige toename van het aantal whales wordt als snel beschouwd in vergelijking met andere periodes.

Cryptocurrency traden kan heel lucratief zijn. Lees meer over traden in de crypto trading gids of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot voor automatisch handelen met een crypto trader.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en lees hier meer Crypto nieuws.