Maar liefst $ 5,64 miljard aan futuresposities werd in de afgelopen 24 uur geliquideerd toen de prijs van Bitcoin met 17% daalde.

De prijs van Bitcoin (BTC) kelderde de afgelopen 24 uur met meer dan 17% toen de futuresmarkt over de hele linie massale liquidaties zag.

Liquidaties treden op wanneer leveraged futuresposities tot een bepaalde drempel dalen. Een positie met een leverage werking van 10x zou bijvoorbeeld worden geliquideerd of waardeloos worden als de prijs van BTC met 5% daalt.

Wat veroorzaakte het massale liquidaties van Bitcoin?

Als de Bitcoin futures markt sterk overbelast en overvol is, kan een kleine prijsbeweging massale liquidaties veroorzaken.

Volgens analisten van Santiment, een data analysebedrijf, was een adres verantwoordelijk voor de op een na grootste Bitcoin transactie van het jaar, meld een website.

Vlak voor de daling werden meer dan 2.700 BTC overgedragen, wat groter was dan de instroom van 2.000 BTC vóór de crash van maart 2020, toen Bitcoin onder de $ 4.000 zakte. De analisten zeiden:

“Zoals we gisteren opmerkten, was er een 11x piek in de beursinstroom die de prijscorrectie van Bitcoin op gang bracht van zijn $ 58,3k ATH. Verdere gegevensverzameling onthulde dat een adres verantwoordelijk was voor de op een na grootste $ BTC transactie van het jaar, een import van 2700 tokens naar de wallet voor een snelle sell off. Ditzelfde adres importeerde afgelopen maart ook 2.000 $ BTC, net toen de Black Thursday correctie plaatsvond. In totaal heeft het in zijn eenjarig bestaan ​​73 transacties uitgevoerd, voor een totaal van 91.935 $ BTC geïmporteerd, waarbij alle tokens binnen enkele minuten na aankomst worden verwijderd. “

Het is mogelijk dat een grote sell off op de spotmarkt ertoe heeft geleid dat de futures markt een intense verkoopdruk heeft ervaren doordat veel longposities worden geliquideerd.

Toen Bitcoin voor het eerst begon te corrigeren op 22 februari, schommelde het financieringspercentage voor futures van de dominante cryptocurrency rond de 0,15%, zelfs toen het bleef dalen.

Deze trend liet twee dingen zien: kopers met een overleverage kochten agressief elke dip en de markt bleef oververhit, zelfs toen de terugval plaatsvond.

Als gevolg hiervan werden nieuwe kopers tijdens de neerwaartse trend op korte termijn voortdurend geliquideerd, wat een brute cyclus van trapsgewijze liquidaties op gang bracht.

Een pseudonieme handelaar die bekend staat als ‘Byzantijnse generaal’ beschreef het echter als een ‘gecoördineerde shake-out’ en zei dat het een gezonde trend is.

Als Bitcoin op een zogenaamd “black swan ” nieuws of een afwijking valt, zou dat reden tot bezorgdheid zijn. Maar de handelaar wees op de aanwezigheid van relatief grote kooporders om aan te tonen dat kopers wachten om in te grijpen om de dip te kopen. Hij zei:

“Ik ben blij dat ik tekenen zie dat dit een gecoördineerde shake-out is, want dat impliceert dat BTC nog steeds bullish is en dat grote spelers gewoon willen dat hun biedingen worden vervuld. Als het niet met voorbedachten rade was, zou het veel angstaanjagender zijn.”

Op de korte termijn is het van cruciaal belang dat Bitcoin het ondersteuningsgebied van $ 45.000 verdedigt om ervoor te zorgen dat de korte-termijncyclus niet de “bearzone” binnendringt. Daaronder neemt de kans op een diepere en langdurige correctie snel toe.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer over automatisch handelen met trading software (bot).

Meer Cryptocurrency nieuws.