Joey Krug, co-chief investment officer van het cryptocurrency-gecentreerde hedgefonds Pantera Capital heeft gezegd dat Ethereum het vooruitzicht heeft om een integrale speler te worden in het wereldwijde financiële systeem.

In een interview met Bloomberg, voorspelde Krug dat meer dan 50% van alle transacties in de financiële sector betrekking zouden kunnen hebben op Ethereum, verwijzend naar de onderliggende technologie van de activa.

Hij verklaarde dat ondanks Ethereum concurrentie ondervindt, de positie van het platform onaangetast zou kunnen blijven, onder verwijzing naar aspecten zoals minimale trade-offs.

Maak een account of ga naar trading bot.

“Er zijn te veel afwegingen die andere ketens maken die Ethereum niet maakt aan de decentralisatiekant, die behoorlijk belangrijk zijn. <…> Als je de klok 10 tot 20 jaar vooruit zet, zal een zeer aanzienlijk percentage, misschien zelfs meer dan 50%, van de financiële transacties in de wereld op de een of andere manier, vorm of vorm met Ethereum te maken krijgen,” zei Krug.

Volgens Krug zal, voordat Ethereum de mijlpaal bereikt en de concurrentie van zich afschudt, de voortgaande netwerkontwikkeling een sleutelrol spelen.

Hij gelooft dat zodra Ethereum migreert naar het proof-of-stake protocol, het platform als een basis zou kunnen fungeren voor concurrenten om hun projecten op te zetten.

Pijnpunt in transactiekosten

In het algemeen is Ethereum een van de meest opvallende platforms geweest die belangrijke use cases hebben geregistreerd in de sector van gedecentraliseerde financiën en niet-fungibele tokens (NFT’s).

Als gevolg daarvan is de waarde van Ethereum aanzienlijk gestegen. Het netwerk heeft echter nog steeds te kampen met een belangrijk pijnpunt: de transactiekosten.

Volgens gegevens verstrekt door Glassnode, bereikte op 9 januari Ethereum’s totaal betaalde zeven-daags voortschrijdend gemiddelde een recordhoogte van $1.882.360. De vergoedingen zijn blijven stijgen, gezien het feit dat de laatste recordhoogte van de maand op 8 januari was op $1.881.803.

Vermeldenswaard is dat de vergoedingen bezorgdheid lijkt te beïnvloeden Ethereum houders die van plan zijn om hun activa te verplaatsen. Zoals eerder gerapporteerd door Finbold, bereikte het aantal Ethereum adressen met een niet-nul saldo een all-time high van 71.364.788 op 29 december 2021.

Hoewel de metriek kan worden gezien als een mijlpaal voor adoptie, merkte de Ethereum gemeenschap op dat de meeste portefeuilles mogelijk kleine saldi hebben, en houders deze niet kunnen overdragen vanwege de hoge kosten.

Bitvavo
Koop voordelig 156 verschillende cryptocurrencies bij Bitvavo

Ethereum prijs

Momenteel is de cryptocurrency markt nog steeds onder verhoogde volatiliteit, maar Ethereum behoort nu tot de activa die lijken te herstellen. Bij het ter perse gaan, werd de op een na grootste cryptocurrency verhandeld op $ 3.200, met een winst van bijna 6% in de afgelopen 24 uur en een daling van meer dan 15% in de afgelopen zeven dagen.

Ethereum’s 7-daagse prijsgrafiek. Bron: CoinMarketCap

Opmerkelijk is dat Ethereum zijn lange-week sell-off lijkt te hebben gestopt door pogingen te doen om zich boven $3.000 te stabiliseren. De winsten moeten echter voorzichtig worden bekeken, met de meeste handelaren weg tijdens het weekend.

Hoewel cryptocurrencies 24/7 verhandeld worden, heeft de sector een verhoogde correlatie met aandelen, en wat er gebeurt in de aandelenmarkt zou de sector kunnen beïnvloeden komende maandag.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en lees hier meer Crypto nieuws.