Terwijl Bitcoin $12.700 bereikt heeft deze stijging meer kracht dan op eerste gezicht lijkt. In wezen is dit scenario bullish voor bitcoin en er zijn verschillende redenen om dat te kwantificeren.

Bitcoin technische niveaus

Bitcoin heeft lange tijd de $ 9.000, $ 10.000 niveaus afgedwaald, zonder deze niveaus met succes te doorbreken. Op Bitstamp bereikte BTC echter $ 12.313, wat een aanzienlijk niveau is en werd genoemd in het artikel van gisteren als een van de weerstand niveaus om op te letten als bitcoin pompt.

Bron: BTCUSD TrdingView

In meer dan een jaar tijd is dit niveau driemaal bereikt [inclusief de stijging van vandaag]. De laatste keer dat het dit niveau bereikte in augustus 2020, zakte de prijs terug, maar de derde keer zou het menens kunnen zijn. Daarom is bitcoin op dit niveau op zichzelf bullish.

Bitcoin kopen met iDEAL zonder commissie? Dat kan bij Bitvavo!

Bitcoin volume

De pomp van gisteren was geen toevalstreffer en het bewijs is het volume dat gepaard ging met de prijsstijging. Het totale BTC volume was ongeveer $ 15 miljard, ver boven het daggemiddelde, en werd voor het laatst gezien begin en eind september

Bron: Coinalyze

Het spotvolume kende niet zo’n grote stijging, maar lag in het dagelijkse gemiddelde bereik van $ 2 miljard.

Bitcoin Open Interest

Source: Coinalyze

BTC open interest op CME is gestegen voordat de prijsstijging was. Bovendien zag de algehele OI op beurzen ook een grote stijging. Een gezonde stijging van de OI, gecombineerd met het volume, is een positieve indicatie.

Bitcoin marktsentiment

Bron: Alternative.me

Over het algemeen heeft de markt sinds 2018 mini bull runs en crashes meegemaakt en de gebruikers zijn ook sterk veranderd sinds de bull run van 2017. Het ecosysteem is iets volwassener, wat ook de toetreding van de institutionele instellingen tot de markt verklaart. De intrede van MicroStrategy en Square is over het algemeen optimistisch, vooral vanwege de constante prijsstabiliteit ondanks hun aankondiging. Het sentiment van de afgelopen week was neutraal en inmiddels is het richting ‘greed’ gegaan.