Met de laatste driecijferige waardestijging van meerdere altcoins, zijn hier vier mogelijke redenen die laten zien waarom het altcoin seizoen 2021 al hier is.

De cryptocurrency markt staat in brand. De marktkapitalisatie is voor het eerst in zijn geschiedenis voorbij de $ 2 biljoen geschoten.

Interessant genoeg werd dit vooral geleid door alternatieve munten, of altcoins, die in waarde stegen. Bitcoin daarentegen slaagde er de afgelopen maand niet in om meermaals boven de $60K uit te breken, waardoor het idee dat altcoin-seizoen 2021 in de maak is, serieuze waarde heeft gekregen.

In januari van dit jaar meldde verschillende bronnen dat Secrets of Crypto, dat een van de bekende en gerespecteerde cryptocurrency analisten is, zei dat het altcoin seizoen voor 2021 net begint, en tot nu toe lijkt het gelijk te hebben.

Laten we, met dit in gedachten, eens kijken naar een paar redenen waarom dit het geval zou kunnen zijn.

Crypto trader
Automatisch daytraden? Lees hier meer!

Bitcoin dominantie op een 1 jarig dieptepunt

De bitcoin dominantie is de beste metriek om de relatieve kracht van altcoins op elk moment in de tijd te meten. Het is een meting van het aandeel van bitcoin ten opzichte van dat van de gehele markt.

Zoals bronnen eerder meldde, staat de index momenteel op een 1-jarig dieptepunt van minder dan 56%. De laatste keer dat dit gebeurde was helemaal terug in april 2020.

Het is ook belangrijk om op te merken dat de BTC dominantie-index slechts een paar dagen geleden onder een kritieke stijgende steun trendlijn brak, waardoor altcoins nog meer stoom konden winnen.

De ernstige daling van Bitcoin’s dominantie heeft veel altcoins in staat gesteld om hun USD waarde te verhogen, maar ook hun BTC waarde. Dit geldt voor grote, middelgrote en zelfs small-cap cryptocurrencies, wat een definitief teken is dat het altcoin seizoen in de maak is en ons bij ons volgende punt brengt.

Zoals te zien is op de volgende BTC dominantie grafiek, in vergelijking met het grootste altcoin seizoen ooit, dat plaatsvond tegen het einde van 2017 en januari 2018, is er veel meer ruimte om naar beneden te gaan.

btcd-apr6
Bitcoin dominantie. 1 jarig dieptepunt. Source: TradingView

Enorme Altcoin winsten van lage en middelgrote kapitalisaties

Cryptocurrencies met een gemiddelde of lagere marktkapitalisatie zijn de afgelopen weken absoluut in waarde geëxplodeerd. In feite zijn de stijgingen zo plotseling, en daar zijn genoeg voorbeelden van.

Het meest recente voorbeeld kwam van WazirX. Met een totale marktkapitalisatie van ongeveer $1,07 miljard, is het project alleen al in de afgelopen maand met 1400% gestegen.

Wat nog interessanter is, is dat het het 97ste grootste project is, en nog steeds een marktkapitalisatie van een miljard dollar heeft. Dit toont aan hoeveel de hele cryptocurrency ruimte is gegroeid in de afgelopen maanden, het verdubbelde zichzelf alleen al in de afgelopen twee maanden.

Maar daar houden de voorbeelden niet op – we zagen grotere projecten zoals BitTorrent met meer dan 2000% stijgen in een paar weken en met bijna 750% in een maand. Er zijn tal van andere voorbeelden zoals THETA, Filecoin, enzovoort.

Dit toont aan dat kapitaal op een zeer definitieve manier van Bitcoin naar altcoins stroomt. Het is ook een van de sterkste tekenen dat er een altcoin-seizoen aan zit te komen.

De stroom van crypto kapitaal beweegt

Al het bovenstaande strookt zeer goed met een verhaal dat vaak wordt verwoord door de analist SecretsOfCrypto. In een post van februari schetste de analist de kapitaalstroom en hoe die verloopt tijdens altcoin-supercycli.

flow-twitter
Bron: Secret’s Twitter

We kunnen nu al zien dat het geld uit Bitcoin naar andere cryptocurrencies gaat, perfect te zien aan de kelderende BTC dominantie. Hij beschrijft ook de marktpsychologie en hoe de interesse verschuift en versnelt in de richting van altcoins.

Gegevens van Google Trends bevestigen dit:

altcoins_googletrends
“Altcoins” Searches. Source: Google Trends

Zoals hierboven te zien is, neemt de belangstelling voor “altcoins” in heel 2021 toe. Het goede nieuws is dat het nog lang niet in de buurt is van de piek van eind 2017, net als de BTC dominantie, dus er is misschien meer ruimte om te groeien.

ICO Boom van 2017 en de NFT Boom van 2021

Dit is een ander belangrijk signaal dat het altcoin seizoen aan het bloeien is. Terug in eind 2017 en begin 2018, zagen we tal van tokens die werden aangeboden via initial coin offerings (ICO’s) omhoogschieten voor enorme winsten. In feite is dit waarschijnlijk de grootste trend van die epische bull-run geweest, afgezien van Bitcoin die voor de eerste keer in de geschiedenis $ 20K raakte, natuurlijk.

Nu is er een andere trend die de ICO-hype lijkt te hebben overtroffen – niet-fungibele tokens (NFT’s).

Verschillende bronnen meldde eerder in maart dat NFT’s in 2017-2018 een grotere retail interesse zagen dan ICO’s. Dit werd benadrukt door de verkoop ter waarde van maar liefst $69 miljoen van Beeple’s NFT genaamd “Everydays: The First 5,000 Days.”

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer over automatisch handelen met trading software (bot).