Analisten zijn voorzichtig optimistisch over de Bitcoin prijs nadat BTC met 6% is gestegen naar $ 10.750.

Gisteren steeg de prijs van Bitcoin (BTC) abrupt met 6% van $ 10.136 tot wel $ 10.743.

Bitcoin kopen met iDEAL zonder commissie? Dat kan bij Bitvavo!

Na deze krachtige 24-uurs rally worden analisten om verschillende redenen voorzichtig optimistisch, maar kan de Bitcoin-prijs de $ 11K op korte termijn passeren?

Cryptocurrency daily market performance snapshot
Cryptocurrency dagelijkse markt prestaties snapshot. Bron: Coin360

Momenteel lijken de factoren die het beleggers sentiment lijken aan te zwengelen, negatieve financieringspercentages, BTC-whale activities en de recente zwakte van de Amerikaanse dollar.

Financieringspercentages zijn bij de meeste beurzen neutraal of negatief

BTC/USD daily chart
BTC/USD dag chart. Bron: TradingView.com

Op dit moment is het financieringspercentage van Bitcoin op verschillende futures beurzen neutraal of negatief, ondanks dat de prijs boven de $ 10.000 schommelt.

Bitcoin futures beurzen gebruiken financiering om ervoor te zorgen dat er evenwicht in de markt is en het ontmoedigt het grootste deel van de markt om te voorkomen dat de markt voor een langere periode naar één kant zwaait.

Als long contracten of handelaren die wedden op een prijsstijging van Bitcoin de overgrote meerderheid vertegenwoordigen, moeten ze houders van short contracten betalen. Het tegenovergestelde is van toepassing als houders van short contracten de markt domineren.

Wanneer het financieringspercentage negatief wordt, betekent dit dat het grootste deel van de markt een shortpositie in BTC heeft. Wanneer de financieringspercentages onder nul blijven, veroorzaakt dit doorgaans een short squeeze en een stijging van de BTC-prijs. Het kan ook een indicatie zijn dat de short bet overvol is, waardoor de kans op een opleving groter wordt.

Een populaire pseudonieme handelaar die bekend staat als “DonAlt” tweette dat het “raar” is om het sentiment bearish te zien met negatieve financieringspercentages. Hij zei:

“Het is heel, heel raar om te zien dat het sentiment zo bearish is, met neutrale of negatieve financiering van meer dan $ 10K. Denk niet dat ik me een tijd kan herinneren waarin dat eerder is gebeurd. “

De handelaar merkte ook op dat hij een absorptie van verkoopdruk ziet bij $ 10.000. Hij voegde toe:

“Nu zie ik een absorptie van $ 10.000, het lijkt erop dat de enige mensen die verkopen zijn mensen op derivaten zijn en ik heb mijn shorts gesloten om te zien hoe het de volgende week gaat verlopen.”

De overvolle Bitcoin-markt met short contracten valt samen met een aantal top whales die mogelijk hun bezit uit de beurs halen.

Optimistische whale activiteit

Volgens Whalemap, een groep on-chain analisten die crypto whale activiteit volgen, hebben topkopers hun BTC op 23 september verplaatst.

A map of unspent HODLer Bitcoin
Een map met niet gespendeerde HODLer Bitcoin. Bron: Whalemap

De analisten zeiden dat topkopers die hun geld verschuiven doorgaans een positieve katalysator zijn geweest voor BTC. Ze legden uit:

“Topkopers hebben gisteren hun munten verplaatst. Vanuit mijn persoonlijke ervaring als ik naar deze statistiek kijk, gaan we de volgende dag nadat de beste kopers verhuizen, omhoog. “

De dollar verzwakt

Nu het aantal COVID-19 gevallen in de VS stijgt, zitten wetgevers in een impasse over de toekomst van een hoognodig stimuleringspakket en dit zet strategen ertoe aan te speculeren op een verzwakking van de Amerikaanse dollar.

Voorafgaand aan de eerste rally zei Michael van de Poppe, een fulltime handelaar op de Amsterdam Stock Exchange, dat Bitcoin waarschijnlijk $ 10.700 tot $ 10.800 blijft.

De handelaar benadrukte dat als de dollar vertraagt, het bereik van $ 11.200 tot $ 11.400 een doelwit zou kunnen zijn. Hij schreef:

‘Leuk, we houden hier vast. Klaar om de gebieden van $ 10.700-10.800 te testen en misschien zelfs $ 11.200-11.400 als de dollar even vertraagt. “