Ether riskeert bearish exposure nu ETH’s prijs stijgt tegen dalende volumes, maar drie cruciale on-chain indicatoren suggereren een tegengesteld scenario

De eigen waarde van Ethereum, Ether (ETH), daalde na het herwinnen van de hoogste koers in twee maanden tijdens de vorige sessie, wat suggereert dat de recente bullish rally zijn uitputting nadert.

Satoshi Trading Bot
Automatisch handelen? Lees het artikel of ga naar de website.

In detail, het ETH/USD-paar piekte op zondag op $2.699, voor het eerst sinds 7 juni. Het piekniveau van het pair duwde ook zijn relatieve sterkte index (RSI), een momentum-indicator, boven 70 – een markering die analisten als overbought beschouwen.

Het lijkt erop dat traders met korte-termijn risico setups de Ether-top verkochten om tussentijdse winsten veilig te stellen, wat leidde tot een bescheiden neerwaartse correctie.

Bron: Tradingview

Op maandag steeg de Ether-prijs met 1,81% naar $2.600 om de risico’s van de sell-off van zondag te compenseren.

De opleving gaf aan dat traders nog steeds hogere biedingen op de cryptocurrency konden plaatsen, vooral in de dagen in aanloop naar de hard fork-upgrade van Ethereum in Londen, die – voor het eerst – deflatoire kenmerken naar de economie van het project zou brengen via een nieuw base-fee verbrandingsmechanisme.

Greg Waisman, mede-oprichter en chief operation officer van betalingsnetwerk Mercuryo, merkte op dat de prijzen van Ether na de hard fork gemakkelijk boven de $3.000 zouden kunnen uitkomen, aangezien het een “flexibelere en goedkopere vergoedingsstructuur” naar het Ethereum-netwerk zou brengen, wat de adoptie een boost zou geven. De analist vertelde:

“De hype opbouw met betrekking tot de aanstaande London hard fork is niet reflectief voor de huidige prijs trend. […] Ethereum ziet momenteel een retracement; het bevestigt dat de verkopers opzettelijk de prijs verlagen voor een post-upgrade prijspomp.”

Het bullish trio
Ten minste drie on-chain indicatoren die Ether-stromen in en uit dedicated adressen volgen, voorzien een uitbreidende opwaartse setup.

Gespot op CryptoQuant, de drie metrieken betroffen het volgen van Ether reserves over alle beurzen en hun uitstroom van handelsplatformen, evenals het volume van ETH tokens die worden gestort naar Ethereum 2.0 smart contract.

De CryptoQuant gegevens toonden aan dat de totale Ether-reserves op exchanges daalden, wat erop wijst dat minder traders geïnteresseerd zijn in het inwisselen van ETH voor andere activa. Ondertussen piekte de ETH-uitstroom van die beurzen, wat de intentie van traders illustreert om hun Ether vast te houden rond het Londense hard fork evenement.

Bron: CryptoQuant

Samenwerkend met de beursgegevens, toonde de derde on-chain indicator een stijging in ETH stortingen naar zijn smart contract.

In detail kunnen gebruikers 32 ETH in Ethereum 2.0 smart contracts inzetten om validators te worden op haar proof-of-stake blockchain. Door dit te doen, kunnen ze beloningen verwachten voor het batchen van transacties in een nieuw Ethereum blok of het controleren van het werk van andere validators om de keten veilig draaiende te houden.

Bron:CryptoQuant

Bitvavo

Analisten zien het evenement als bullish omdat het het actieve Ether aanbod uit de circulatie haalt tegenover een potentieel stijgende vraag.

“De toenemende Ethereum 2.0 stortingen tonen een groot vertrouwen in de toekomstige mogelijkheden van de Ethereum blockchain, wat de schaarste van zijn native token Ether aanwakkert,” legde Waisman uit. “De situatie kan een positieve invloed hebben op de prijs van de munt.”

“Met deze positieve fundamentals zal een terugkeer naar de vorige all-time high van $4.360 op de lange termijn een mild ambitie prijsdoel zijn voor Ether.”

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer (uitleg) over automatisch handelen met crypto trader of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.